23948sdkhjf

SABIC åpnet nytt HK i Europa

5. september i år åpnet SABIC sitt nye hovedkvarter for Europa i nederlandske Sittard. Det nye hovedkvarteret ble påbegynt i 2004 og huser alene rundt 550 ansatte.
Sabic Europa har for øvrig totalt 2.300 ansatte og hadde i 2005 en omsetning på rundt 5 milliarder euro og produserte omlag 6,5 millioner tonn av petrokjemiske produkter.

Det var styreformannen i Sabic, prins Saud bin Abdullah Ibn Thunayan Al-Saud og Joop Wijn, den nederlandske økonomiministeren, som sto for den offisielle seremonien. Begge kom inn på viktigheten og de nære bånd mellom de to landene, der det petrokjemiske komplekset i Saudi Arabia, Chemelot, faktisk er av stor betydning for den hollandske økonomien. Saudi Arabia er for øvrig Nederlands viktigste handelspartner i Midt-Østen. Det nye hovedkvarteret ble påbegynt i 2004 og huser alene rundt 550 ansatte. Det skal være springbrett for Sabics økte satsning på Europa, både administrativt og hva gjelder service og utviklingsaktiviteter for kundene. Sabic Europe er datterselskap i Sabic-konsernet og har altså omlag 2.300 ansatte, fordelt på i Sittard og produksjonsanleggene i Geleen (Nederland) og Gelsenkirchen (Tyskland). FoU- og teknologisenteret ligger også i Nederland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063