23948sdkhjf

Swix Sport flytter stavproduksjonen til Litauen

7. september 2006 meldte Swix Sport at selskapet hadde besluttet å flytte produksjonen av staver fra Lillehammer til Litauen. I pressemeldingen som er sendt ut heter det avgjørelsen skjer på basis av den lønnsomhetsutfordringen som denne delen av selskapet har hatt gjennom flere år, og som ble ytterligere forsterket i 2005.
Prosessen med å bygge opp stavvirksomheten i Litauen er planlagt fullført innen utløpet av 2007. Andre deler av Swix-gruppen blir ikke berørt av flyttevedtaket.
Swix-gruppen gikk med et betydelig underskudd i 2005, og omfattende grep for å gjenvinne lønnsomheten og derigjennom å skape langsiktig trygge arbeidsplasser har vært nødvendig. Selskapet har derfor gjennomført en omfattende prosess og identifisert flere områder hvor det er potensial for driftsmessige forbedringer. Stavproduksjonen på Lillehammer er det enkeltområdet hvor behovet for tilpasninger av driften og derigjennom også organisasjonen har vært størst. På dette området har det vært en kontinuerlig tilpasning til konkurransesituasjonen, og det er nå de resterende delene av stavproduksjonen som flyttes ut. Komposittstaver som utgjør hoveddelen, har gradvis blitt flyttet til Kina fra 2003.

I meldingen redegjør Swix for den tøffe internasjonale konkurransen. De fremste konkurrentene til Swix har allerede flyttet produksjonen til land hvor kostnadene er betydelig lavere enn i Norge. For å sikre at selskapet fortsatt skal ha en ledende posisjon også om fem og 10 år og for å sikre arbeidsplassene i de øvrige delene av gruppen, har det vært avgjørende å gjennomføre omfattende grep.

På bakgrunn av behovet for å gjenskape lønnsomhet, har styret i Swix Sport vedtatt å flytte produksjonen av staver fra Lillehammer til Litauen. I alt 18 personer er direkte knyttet til produksjonen i dag. I tillegg vil noen personer i ulike støttefunksjoner bli berørt av vedtaket.
– Dette er en vanskelig, men nødvendig avgjørelse. Resultatet vi oppnådde i 2005 viser hvor sårbare Swix virksomhet er i forhold til forhold utenfor vår kontroll. Swix er i fremtiden avhengig av å ha en større operasjonell og finansiell fleksibilitet slik at vi kan satse og vokse videre mer uavhengig av kortsiktige endringer i rammebetingelsene, sier administrerende direktør Randi B. Sætershagen, i Swix Sport.
Planlegging av flyttingen av produksjonen til Litauen starter umiddelbart og prosessen skal være gjennomført innen utløpet av 2007. Swix Sports ledelse har arbeidet sammen med de ansattes representanter gjennom den prosessen som har ledet opp til vedtaket om flytting, og samarbeidet vil bli videreført med sikte på å utarbeide detaljerte planer for flytting av stavproduksjonen. Swix Sport vil gjennomføre en grundig prosess og drøftelser med de tillitsvalgte for å vurdere eventuelle omplasseringer, overtallighet og hvordan selskapet kan bistå de som blir berørt ved flyttevedtaket.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063