23948sdkhjf

Borouge og Borealis: Bygger innovasjonssenter i verdensklasse i De Forente Arabiske Emirater

Borouge og Borealis meldte 14. september at de to selskapene skal etablere et stort innovasjonssenter i De Forente Arabiske Emirater. Den store investeringen i forskningsressurser gjøres for å møte kundenes behov i Midtøsten og i Asia-Stillehavsregionen.

Innovasjonssenteret, som Borouge og Borealis altså skal utvikle sammen, kommer til å fokusere på utvikling av praktiske løsninger for plastapplikasjoner. Senteret skal stå ferdig i 2009 og vil ligge i Abu Dhabi City. Det er forventet at det vil ha rundt 45 ansatte.

Foruten at dagens kunder kan kunne dra nytte av senteret, kommer det også til å være en del av den strategiske ekspansjonen som både Borouge og Borealis skal gjøre i hele regionen.

Innovasjonssenteret vil også komplettere det som kalles Borouge 2, den planlagte ekspansjonen som vil være i milliarddollar-klassen, og som skal tredoble den årlige produksjonen ved anlegget til Borouge i Ruwais i Emiratene.

I pressemeldingen som selskapene har sendt ut vektlegges det at de nye FoU-ressursene på en betydelig måte skal bidra til veksten i nedstrømsindustrien i Abu Dhabi og i Emiratene.

Innovasjonssenteret i Abu Dhabi kommer til å samarbeide med Borealis innovasjonssenter i Europa, dvs. det internasjonale innovasjonssenteret i Linz (Østerrike), innovasjonssenteret for katalysator- og prosessforskning i Porvoo (Finland) og det sammenslåtte innovasjonssenteret i Skandinavia (Stenungsund og Bamble).

Borouge og Borealis fortsetter også å forbedre sine forskningsprosjekter gjennom partnerskap med akademiske institusjoner. Borealis innovasjonssenter i Linz starter nå et samarbeid med JKY, Wels Advanced Technical College, universitetet i Loeben og det polytekniske instituttet i Østerrike.

Liknende partnerskap vil bli etablert mellom Borouge innovasjonssenter og Petroleum Institute of Abu Dhabi for å skape et godt miljø for innovasjon i Midtøsten og Asia.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062