23948sdkhjf

Pris for støysvak kappeskive

Den nyutviklede og støysvake diamantkappeskiven ”Silencio” fra Saint-Gobain vant årets DVH-pris på Industriens Motemesse i helgen. Kappeskiven genererer langt mindre støy og kapper flere betongmeter enn tradisjonelle kappeskiver.

Den patenterte kutteskiven reduserer den hvinende lyden ved kutting i betong. Med tradisjonelle kutteskiver genereres det gjerne støy opp mot 100 db eller mer. Det er også en fordel ved produktet at denne diamantskiven støyer mindre også når sagen ikke er belastet eller går på ”tomgang”, og at det først og fremst er de høyfrekvente lydene som dempes. Tennene eller segmentene på skiven, som for øvrig har en hemmelig sammensetning, er også utformet slik at levetiden på produktet er vesentlig lenger enn tradisjonelle modeller.
I DVH-juryens begrunnelse heter det at ”Silencio” er en av de bedre diamantkappeskivene på markedet fordi Saint-Gobain på en innovativ måte har utviklet en lagoppbygget eller laminert diamantskive som gir fra seg langt mindre høyfrekvent støy. Det er bra for alle som er i nærheten av selve kappestedet. Det er også viktig at skiven ikke må byttes så ofte og dermed gir god driftsøkonomi for brukeren.
DVH-prisen tildeles et produkt eller en tjeneste som på en innovativ måte både bidrar til å redusere totalkostnadene for brukeren og gir et positivt bidrag innen HMS-sektoren. Detaljer som pris, levetid, serviceintervaller og lignende som påvirker driftsøkonomien, ble også vurdert. Det var TESS as, leverandør av slanger, kuplinger og sveiseteknikk, som for ti år siden innstiftet DVH-prisen.
- Helt utrolig artig, jubler Hans Didrik Klyve fra Saint-Gobain. Han tror nesten ikke at det er sant. – Jeg skylder alle kollegaene i Luxembourg og spesielt de som driver med produktutvikling en stor takk. Saint Gobain bruker milliarder på produktutvikling hvert år, og det er moro at dette gir oss en slik anerkjennelse på det norske markedet, sier Klyve.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.083