23948sdkhjf

Investerer i miljøvennlig produksjon

Glava AS i Askim investerer i et pakkeanlegg for granulert glassull. Anlegget fra Forberg International AS i Larvik vil bety en mer miljøvennlig og effektiv produksjon.

Prosessen går ut på å ta vare på all mineralull som ikke kan selges som prima vare. Ull som tidligere måtte deponeres, rives nå til små biter og pakkes i plastpakker som selges på markedet for etterisolering. Hele pakkeprosessen er helautomatisert. Produktet benyttes ved å blåse det inn i hulrom i eksisterende vegger eller i loft som ikke er isolert fra før.
Det nye anlegget for granulert glassull skal installeres i juni 2009. Frode Roer hos Glava AS i Askim forteller at dette er en investering til flere millioner som er gjort fordi man vil få en mer effektiv produksjon av blåseull for det norske markedet. -Man forandrer et avfallsprodukt til et salgsprodukt, får lavere produksjonskostnader, betaler mindre for avfallshåndtering og i tillegg blir miljøet spart for store mengder avfall. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Roer fornøyd.
Fra hydraulisk til elektrisk I tillegg har Glava og Forberg satset på å utvikle Forbergs pakkemaskin fra å være en hydraulisk drevet maskin til en elektrisk drevet maskin. Dette gir besparelser i energi, reduksjon i støyutslipp og hindrer oljelekkasjer – altså nok en miljøgevinst.
Det er første gang Forberg bygger en mineralullpresse basert på topp moderne servo-drifter. Denne nyutviklede maskinen vil føye seg inn i Forbergs utvalg av pakke- og transportutstyr.
Forberg International AS har mange års erfaring fra bransjen og er en av verdens ledende leverandører på dette området. De har levert anlegg til alle de store mineralullprodusentene i Europa og har meget stor ekspertise innenfor dette markedet, blir det opplyst.

RB
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078