23948sdkhjf

De store skjærer ned

Store selskaper som Dow og DuPont skjærer kraftig ned på virksomheten som følge av finanskrisen. Hos Bayer er man imidlertid mer avventende.

Hos Dow Chemical vil 11 prosent, eller cirka 5000 heltidsansatte, miste jobben når 20 anlegg stenges. Når disse tiltakene er gjennomført i løpet av 2010, vil selskapet spare 5 milliarder kroner. I tillegg vil Dow stenge midlertidig 180 fabrikker og senke antall kontraktansatte med 6000. Ifølge konsernsjef og styreformann Andrew Liveris har tiltakene til en viss grad vært planlagt tidligere, men de er blitt fremskyndet av den økonomiske situasjonen.
DuPont skal kvitte seg med 2500 ansatte, primært på grunn av krisen i bygg og bilindustrien. Dessuten vil produktivitetsforbedring bli prioritert for å få ned kostnadene.
Den tyske kjemigiganten Bayer er bedre stilt fordi den har tre bein å stå på, fremholdt styreformann og CEO Werner Wenning under en pressekonferanse i Leverkusen fredag 12. desember. Både farmasidelen og plantevern går bra og ser ikke ut til å påvirkes særlig av krisen, mens materialdelen er verre stilt. Foreløpig ligger det ikke an til nedskjæringer.

RB
Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.61