23948sdkhjf

Konkurs etter eksporttørke

Biobe Technology i Tønsberg med 20 ansatte er konkurs etter at deres største produkt, barnevogna Xplory, i sommer fikk store problemer på eksportmarkedet.

Xplory, som man produserte mer enn 3.000 av i måneden, utgjorde om lag halvparten av omsetningen. I tillegg kom avansert støping, lakkering og trykking.
Biobe har hatt kunder innen medisin, bil, telekom, plastprodukter til elektriske produkter, sikkerhet og mye mer. Biobe er tuftet på restene av det havarerte Mikron Tønsberg, og ble etablert i 2000. Bedriften gikk fra null kroner til over 75 millioner i omsetning i fjor, og utsiktene for 2008 var svært positive.
– Barnevognsalget, som i hovedsak er eksportrettet, stoppet rett og slett opp, og vi måtte stanse produksjonen i 2,5 måned i sommer. Som nevnt utgjør dette produktet 50 prosent av vår totalomsetning, som er estimert til mellom 60 og 70 millioner i år. Derfor prøvde vi å tilrettelegge vår produksjon til den nye virkeligheten. Men i oktober måtte vi erkjenne at vi ikke lenger var konkurransedyktige, og at barnevognproduksjonen ikke var drivverdig, sier daglig leder John Bratland.
Han legger ikke skjul på at finanskrisen har vært en medvirkende årsak til at bedriften må stenge dørene.
(Tønsbergs Blad)
Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094