23948sdkhjf

Askeladden opp av asken

En av Norges store og kjente båtprodusenter, Askeladden, er klar til å ta fatt på nytt etter konkursen i fjor høst. Det er tidligere sjef og medeier, Henrik J. Askvik, som sammen med den industrielle investoren Mons Tore Lyssand og hans selskap Moly AS står bak den nye starten. Dermed lever Askeladden videre i Norge.
I det messen Sjøen for alle åpnet sist helg, kom en pressemelding der det fortelles at Askeladden vil være i produksjon igjen i løpet av 3. kvartal i år. Det nye selskapet, Askeladden Holding AS, vil ha en miks av gamle og nye eiere. Henrik J. Askvik vil ha 34 prosent av eierinteressene mens største eier, Moly AS, vil sitte på 66 prosent av aksjene. I pressemeldingen fortelles det at selskapet vil ha en solid kapitalbase ved restarten; rundt 70 millioner kroner. Utad vil det nye selskapet operere under navnet Askeladden Boats AS, med Henrik J. Askvik som administrerende direktør og med Mons Tore Lyssand som styreformann i selskapene.
De nye eierne har kjøpt merke- og produksjonsrettighetene til Askeladden, formverktøyer, lager og eiendommen Askvik marina. Selve industribyggene vil eies av Moly AS, med Askeladden Boats som leietaker. Selskapet vil også fortsette distribusjonsavtalen med Johs Lunde Marine Group AS. Sistnevnte kjøpte lageret av ferdige båter og båter under montering etter konkursen. Disse båtene selges nå gjennom forhandlere i Norge og Norden, forhandlere som har årelang kunnskap om båtene. Glede over løsningen Det var i november i fjor at selskapet gikk konkurs. Det har lenge vært spekulert i hva som kom til å skje med den tradisjonsrike båtmerket og om merkenavnet kanskje kunne bli solgt til utlandet. – Jeg er svært glad for at vi har lykkes med å kunne starte opp igjen produksjonen av Askeladden. Dette er en gledens dag. Det har vært en tung tid for alle involverte, men vi har jobbet på spreng for at Askeladden skal leve videre, sier Henrik J. Askvik i en kommentar. Selskapet ble for øvrig startet av hans bestefar for snart hundre år siden, i 1911. Askvik satser nå på å kunne bygge det hele opp igjen i et moderat tempo og være i god gjenge til 2010-sesongen.Og det er sikkert riktig som Henrik J. Askvik nevner i pressemeldingen; mange fritidsbåteiere vil si seg svært fornøyd med at produksjonen av Askeladden kommer i gang på ny.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109