23948sdkhjf

Ny Ragasco-kontrakt med Daimler til 100 millioner kroner

Det er heldigvis ikke bare triste nyheter fra industrimiljøet på Raufoss. For nest siste dag i mars kom meldingen om at Ragasco AS har inngått enda en avtale med Daimler AG om levering av høytrykksbeholdere i kompositt for lagring av naturgass som drivstoff. Kontrakten har en verdi på rundt 100 millioner kroner.
Den nye kontrakten gjelder drivstofftanker til en ny Mercedes Benz-modell som nå skal lanseres i miljøvennlig naturgassversjon. Fra før leverer Ragasco høytrykksbeholdere i kompositt til naturgassversjonen av Mercedes Benz B-klasse, en bilmodell som er blitt godt mottatt av markedet, spesielt av de miljøbevisste.

I en pressemelding i anledning den nye kontrakten som er inngått med Daimler AG, forteller eieren av Ragasco, Hexagon Composites ASA, at kontrakten vil gi betydelig økning i produksjonsvolumet for Raufoss-bedriften. Kontrakten vil bringe selskapet et viktig skritt nærmere nivået som er nødvendig for å kunne automatisere produksjonen av høytrykksbeholdere. Ragasco forventer at produksjonen av høytrykksbeholdere til kjøretøyer på sikt vil bli en integrert del av selskapets helautomatiske produksjonslinje for propanbeholdere.
Og for alle som er opptatt av fordelene som oppnås ved å bruke polymere materialer som erstatning for metaller, bør vi huske å minne omverden på bl.a. vektbesparelsene som oppnås. I dette tilfellet; beholdere i kompositt er mer enn 65 prosent lettere enn tradisjonelle beholdere i stål. AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095