23948sdkhjf

Norner Innovation med anlegg for utvikling av emballasjefolier

Norner Innovation har inngått avtale med Hosokawa Alpine AG om å installere et såkalt MDO-anlegg (anlegg der filmorienteringen kan styres). Anlegget skal brukes for utvikling av fremtidens plastfolier for emballasje og industrielle anvendelser.
Anlegget vil stå i det store utviklingssenteret hos Bamble-bedriften og skal benyttes både for FOU-prosjekter og i direkte industrioppdrag for utvikling av produktfolier og fleksibel emballasje generelt. Markedsjef i Norner, Ole Jan Myhre, opplyser at installasjonen påbegynnes i mai og at anlegget vil være klart for eksterne oppdrag, etter initiale testfaser, i august i år.
MDO-teknologien benytter seg av såkalt varmstrekking av folier. Det fører til forbedring av foliens styrke, stivhet, slagfasthet og estetiske egenskaper, så som glans og transparens. – Dette gjør det mulig å utvikle nye funksjonelle egenskaper eller inntil 50 prosent tynnere folier. Folien får dessuten bedre egenskaper, det spares materialer samtidig som kundene kan få produsert fleksibel emballasje mer bærekraftig. Kundene gis dermed muligheter til å styrke produktporteføljen, sier Myhre.
Teknologien fra Hosokawa Alpine er spesielt tilpasset ekstrudert, blåst film, som er den mest anvendte teknologien for folieproduksjon. Fra før har Norner ett av Europas mest omfattende uavhengige test- og utviklingssenter for plastfolier og fleksibel emballasje, med et stort antall maskiner for ulike bearbeidingsmetoder. Bedriftens høyt kompetente medarbeidere er respekterte bidragsytere til bl.a. emballasjeprodusenter på alle kontinenter.
– Norner utfører et bredt spekter av utviklingsoppdrag for folie og emballasjeindustrien. Dette inkluderer utvikling av nye folieresepter, testkjøringer på våre ekstruderanlegg, diverse analyser av egenskaper og problemløsning. Installasjonen av et MDO-anlegg blir dermed en viktig og ny ressurs for norske og internasjonale kunder. Det er første gang et slikt anlegg installeres i et utviklingsmiljø som vårt. Det gir industrien nye, unike muligheter for utvikling av ny, fleksibel emballasje eller folier for industrianvendelser. Vi ønsker med dette å bekrefte vårt engasjement for industrien og tilbud av teknologitjenester, sier adm. direktør Tine Rørvik i en kommentar til avtalen med Hosokawa Alpine AG. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125