23948sdkhjf

IndustriEnergi vil ha økt satsing på ferdigvareindustri i Norge

På den pågående LO-kongressen, den 32 i rekken, har delegat for Industri Energi, Stein Remmem, kommet med forslag om at LO stiller seg bak at det utvikles langsiktige strategier for å videreutvikle en robust og mangfoldig ferdigvareindustri i Norge, eksempelvis innen glass- og plastindustrien.
Industri Energi foreslår at satsingen må ta utgangspunkt i tradisjonsrike norske bransjer som møbel, innredning, glass, krystall, porselen, farmasi og plast. Disse bransjeområdene kjennetegnes ofte gjennom stort innslag av håndverk, kultur og historikk, ofte i nær sammenheng med opplevelse og reiseliv.
FoU og kompetanse Bransjeområdene innen ferdigvarer er preget av utstrakt forsknings, utvikling og innovasjon (FoU-virksomhet). Design, produktutvikling og utstrakt markedsføring står også sentralt i ferdigvareindustrien. Ferdigvarebransjene utvikler og tilfører norsk næringsliv verdifull kompetanse og bidrar til et mangfoldig og kunnskapsbasert næringsliv. Disse industriene preges også av høy miljøprofil.
Nasjonale satsingsområder LO krever at ferdigvareindustrien må bli et tydeligere nasjonalt satsingsområde. Innsatsen krever økt forskning og utvikling i kombinasjon med flere tilpassede innovasjonsprogrammer i nært samarbeid med bransjene selv og relevante utdanningsmiljøer. LO mener områder som design, produktutvikling og markedsføring må stå sentralt i en slik fremtidsrettet satsing. En slik satsing må ha som målsetting å opprettholde og utvikle miljøvennlige arbeidsplasser og et robust og mangfoldig næringsliv som kan tiltrekke seg dyktige medarbeidere over hele landet. (Kilde: IndustriEnergis nettsider)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109