23948sdkhjf

Norsk Presstoff og Biobe samlokaliserer driften

I en melding fra Norsk Presstoff AS til alle selskapets kunder nå i juni, fortelles det at bedriften har vedtatt å samlokalisere fremtidig produksjon med Biobe AS i Fredrikstad. Det vil skje kommende høst.
Samlokaliseringen innebærer at produksjonen samles ett sted, i dette tilfelle ved Biobes nye fabrikk i Fredrikstad. Det understrekes overfor Plastforum at det altså ikke er snakk om noe oppkjøp eller pengetransaksjoner av noe slag mellom de to. Begge bedrifter ser det som en styrke og en nødvendighet å kunne opprettholde et betydelig produksjonsvolum. Det understrekes at man har tro på at en samlokalisering skal sikre en mer lønnsom produksjon som, i det lange løp, er så vel i bedriftenes som i alle kunders interesse.
Krevende tider Bjørn Engelstad i Norsk Presstoff sier til Plastforum at tidene vi nå er inne i og situasjonen i norsk plastindustri – og for så vidt i andre bransjer – vil medføre endringer i næringsstrukturen. – Én av konsekvensene er bl.a. at etterspørselen innen visse markedssegmenter går ned, temporært eller permanent. En allerede for lav inntjening stresses ytterligere. Derfor har ledelsen i Norsk Presstoff valgt å flytte all produksjon og alt produksjonsutstyr til Biobes nye lokaler, sier Engelstad.
Flytting til høsten Vedtaket Norsk Presstoff har gjort og enigheten de to bedriftene er kommet til, innebærer at flytteprosessen fra dagens lokaler i Slemmestad vil starte etter sommerferien. Det regnes med at flytting vil pågå i september, oktober og november i år. Produksjonen i Slemmestad vil gradvis nedbygges i denne perioden, mens den i Fredrikstad økes tilsvarende. Engelstad regner med at all produksjon er etablert i Fredrikstad ved utgangen av november.
Kundeleveranser går som normalt Norsk Presstoff har altså underrettet kundene om nevnte samlokalisering og forestående flytting. I meldingen bes kundene rapportere tilbake om forventede produksjonsønsker i den aktuelle perioden. Et bufferlager vil i løpet av sommeren bygges opp for de aktuelle kundene, et lager som kan tæres på under flytteprosessen.
11 personer er oppsagt Bjørn Engelstad gjentar at det altså ikke er snakk om noen fusjon mellom de to, men en samlokalisering der to produksjonsbedrifter jobber under samme tak. Dermed opprettholdes begge bedriftsnavn og eierstruktur som tidligere. Men; en flytting til moderne lokaler i Fredrikstad innebærer også mer rasjonell drift, felles innkjøp og andre synergier. En følge er at alle ansatte hos Norsk Presstoff har mottatt oppsigelse. Hvorvidt noen av disse blir tilbudt ny jobb i Fredrikstad, vil ingen svare på i dag. Norsk Presstoff AS ble etablert helt tilbake til 1935. Den er dermed definitivt blant Norges eldste plastbedrifter. Snart er det altså slutt i Slemmestad. Det er selvfølgelig ikke hyggelig for dem som berøres. Hvordan fremtiden blir under samme tak med en annen bedrift, er det bare fremtiden som kan avklare. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.072