23948sdkhjf

«Nye» Plastal på banen

Et nytt konsern, Plastal Industri AB, er etablert og der Plastal på Raufoss blir én av døtrene. Handelsbanken står bak som langsiktig, industriell eier og har satt inn Per-Ewe Wendel fra Kongsberg Automotive som ny konsernsjef.
Det var 2. juli at alt var klart og etableringen av Plastal Industri AB var et faktum. I det nye konsernet inngår de belgiske, svenske og norske datterselskapene fra det som tidligere var Plastal Holding og Plastal AB. Handelsbanken har kjøpt enhetene ut av konkursboet og sjefen for avdelingen i Vest-Sverige, Michael Green, sier i en kommentar at man i lengre tid har sett på alternativer. – Løsningen som er valgt er absolutt den beste for selskapet, for ansatte og for kundene, men også for Handelsbanken, sier Green og forteller banken naturligvis gjerne både ønsket å beskytte og ta vare på de sikkerheter banken har i selskapet etter mange år å ha vært hovedbankforbindelse. – Men det viktigste har likevel vært å sikre at livskraftige enheter ikke stykkes opp og forsvinner, noe som kunne innebære at 600 arbeidsplasser kom i fare – samtidig som svensk bilindustri kunne rammes av produksjonsforstyrrelser. Vi tror at dette blir en meget bra forretning, vi har stabile finanser og vi har tålmodighet. Det gir Plastal Industri AB langsiktig arbeidsro, sier Green.
Bransjens mest spennende jobb Til konsernsjef i det nye selskapet er altså utnevnt Per-Ewe Wendel (58), som i dag er adm. direktør i Kongsberg Automotives svenske datterselskap, men som kjenner Plastal-systemet godt. Han sier i en kommentar at han med glede tar fatt på bransjens mest spennende jobb og at det nyetablerte selskapet er en industriell, logisk løsning for å beholde og forsterke enhetene i Belgia, Sverige og Norge som ledende leverandører til bilindustrien. – Datterselskapene har en felles kundebase og engasjerte og kompetente medarbeidere som rår over topp moderne produksjonsanlegg, sier Wendel. Han vil nå legge betydelig vekt på betjeningen av eksisterende Plastal-kunder.
Verdensklasse Wendel ønsker å starte det han kaller «et gedigent bedriftsutviklingsarbeid» for å sikre at produksjonsenhetene er av verdensklasse. Han vil også videreføre og oppdatere konsernets «technology road map» for at man skal opprettholde og forsterke rollen som ledende produsent at teknisk, avanserte eksteriørmessige plastprodukter.
Glede på Raufoss Det er mange måneder siden morselskapet gikk konkurs og satte datterbedriftene i en vanskelig situasjon, Flere av disse, deriblant Plastal på Raufoss, var meget konkurransedyktige. Men; det er slik at når bedrifter med mange, høyt kvalifiserte personer rammes av vanskeligheter, henger konkursspøkelser over folk som en mare. Det har vært permisjoner på Raufoss, og noen ansatte har også funnet nye jobber. Men hovedstyrken er klar til ny innsats. Adm. direktør, Ole Testad, er veldig fornøyd og sier til Plastforum at dette er både en gledelig og en veldig bra løsning for Plastal på Raufoss. – Dette gir oss arbeidsro. Nå skal vi sammen med de andre datterbedriftene og med den nye konsernledelsen og eierne sette oss ned for å restrukturere konsernet og stake ut kursen framover. Det arbeidet tar vi fatt på med glede, sier Ole Testad til Plastforum.
Plastal Industri AB kommer initialt til å ha cirka 600 medarbeidere. Ansatte i de oppkjøpte enhetene, deriblant Raufoss-bedriften, vil bli tilbudt ansettelse i det nye konsernet. Mange regner med at den nye organisasjonen om en stund vil kunne trenge ytterligere ansatte. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078