23948sdkhjf

Borealis innviet innovasjonssenteret i Linz

Etter 1,5 år byggetid og rundt 50 millioner euro i investeringer, kunne Borealis 20. november ta i bruk sitt nye hovedkvarter for innovasjon i Linz i Østerrike.
Om lag 350 Borealis-ansatte fra over 30 land, og som arbeider innen forskning og produktutvikling samt i markedsføring og salg, tar nå i bruk de nye lokalene. Også omtrent 100 nye ansatte innen FoU vil supplere de eksisterende 1.100 ansatte som i dag jobber for Borealis i Linz. I de mange talene under åpningen var det ingen tvil om at plast er materialene for fremtiden, Det globale produksjonsvolumet på 245 millioner tonn, representerer en reell vekstsektor og senteret i Linz, ønsker å ligge i front av utviklingen.
Imponerende senter Byggetrinn 1 av hele prosjektet ble sluttført i sommer. Den fem-etasjers bygningen har alt man kan tenke seg av utstyr for forskning og bearbeiding av plast; for rør, film og sprøytestøping, samt relevant analyse- og lab.utstyr. Bl.a. er det investert i et høyteknologisk laboratorium for polymerisering der forskere kan skreddersy polymeren eksakt til kundens behov. I senteret og i fabrikken i Linz kan prøvene bli testet og analysert i tilstøtende laboratorier før de blir produsert i større skala i pilot- eller produksjonsanlegg. Borealis kan her tilby kundene direkte tilgang til siste nytt av prosessutstyr samtidig som eksperter fra alle forretningsområder er i stand til å samarbeide med kundene og forskere for å utvikle plastmaterialer for fremtidens løsninger.
Ingeniørstudier i plast Som et ledd i utviklingsarbeidet har Borealis vært sentral i etableringen av egne plastingeniørstudier ved Johannes Kepler Universitetet i Linz. Studiet skal kunne dekke den økende etterspørselen etter spesialister og forskere også i fremtiden og Linz vil kunne posisjonere seg som et attraktivt sted for eksperter innen forskning og utvikling på plastmaterialer. Mer enn 100 studenter er allerede registrert for vintersemesteret 2009/10, hvorav drøyt 25 prosent er kvinner. Ikke bare Borealis, men hele regionen som kalles Oberösterreich ønsker å posisjonere seg som en region med svært høy innovasjonstakt og -kompetanse. Foruten støtten til studiet fra Borealis og annen industri har føderale og statlige myndigheter sikret finansiering av Plastics Engineering programmet i Linz. Delstaten Oberösterreich har gitt en totalt 7 millioner euro, og rundt 4,1 millioner euro har kommet fra femten selskaper i den regionale plastindustrien. Etter åpningen i Linz driver Borealis innovasjons- og FoU-sentre også i Stenungsund, Sverige og Porvoo, Finland. Et stort og nytt innovasjonssenter bygges nå i Abu Dhabi av Borealis’ joint venture; Borouge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078