23948sdkhjf

Norplasta-kontrakt med Trelleborg Rubore

Rett før jul inngikk Norplasta as i Stjørdal en tre års kontrakt med Trelleborg Rubore i Sverige. Norplasta skal produsere et lokk til Trelleborgs eksisterende transportemballasje. Kontrakten har en totalverdi på rundt 12 millioner kroner.
Norplasta as har i en årrekke levert transportemballasje til Trelleborg Rubore i Kalmar, et selskap i Trelleborg-konsernet som produserer deler til bremsesystem til bl.a. bilindustri. Produktene går til kunder over hele verden. Marketingdirektør Ulf Erling Rinnan forteller til Plastforum at den nye, treårskontrakten med Trelleborg gjelder utvikling og produksjon av et nytt lokk tilpasset eksisterende transportemballasje. – Med dette lokket og dets pakkemåte reduseres transportvolumet på tomemballasjen med rundt 33 prosent, hevder Rinnan. Kontrakten sikrer Norplasta en omsetning på ca NOK 12 mill i avtaleperioden. Rinnan forteller at verktøy er under produksjon i Kina og at produksjonsstart er forventet i april i år.
Ellers er Norplasta, som andre norske plastbedrifter, spente på hva 2010 skal bringe. For Norplastas del er starten på det nye året mer oppløftende enn hva som var forventet. Ordremengden ved inngangen til 2010 er ca. 30 prosent høyere enn for ett år siden. – Dette er vi godt fornøyd med og håper at ordremengden fortsatt vil holde seg slik og godt over fjoråret, sier Rinnan, som for øvrig er glad for at Norplasta kan vise til at rundt 70 prosent av produksjonen skjer på egeneide verktøyer. Det gir, ifølge ham, en bedre styring av produksjonen, spesielt sett over tid. Bedriften er også nøye med å inngå skriftlige avtaler som sikrer produksjonen over den avtalte perioden. – Det som preger dagens plastbransje, som i stor grad er underleverandører til øvrig industri, er at det er så store svingninger. Men, vi har likevel god tro på at 2010 blir et fint år for oss, avslutter Ulf Erling Rinnan, som forteller at bedriften p.t. har tre personer permittert. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078