23948sdkhjf

Draka Holding vil nedlegge Draka Comteq

Det har vakt bestyrtelse på Årnes at Drakas ledelse har til hensikt å nedlegge produksjonen hos Draka Comteq Norway AS all den tid selskapet sies å gå med overskudd.
Det var 5. januar det ble meldt at konsernledelsen i Draka Holding og styret i Draka Comteq Norway AS hadde besluttet å innlede diskusjoner med de ansattes organisasjoner om å stenge produksjonsvirksomheten til Draka Comteq Norway AS på Årnes. I følge en pressemelding fra konsernet sies det at dette er en del av de tidligere annonserte planer for kostnadsreduksjoner i hele Draka Communication Group.
Draka Comteq Norway AS produserer nettverkskabler i kobber. Svikt i markedet sammen med en sterk krone og et høyt, norsk kostnadsnivå gjør at Draka ikke ser muligheter for en fortsatt, konkurransedyktig produksjon på Årnes. 125 medarbeidere berøres av en eventuell stenging av virksomheten. Produksjon og utstyr fra Årnes vil bli overført til Drakas øvrige produksjonsenheter i Europa som lager de samme type produkter. I følge lokal- og rikspressen vil en del ansatte trolig få tilbud om stilling ved europeiske Draka-enheter som overtar produksjonen etter Årnes-bedriften. Salgsvirksomheten ved Draka Comteq Norway vil ikke bli direkte berørt av en stenging av fabrikken, og leveranser og service til det norske markedet skal heller ikke påvirkes av denne prosessen. Stenging av produksjonen vil ventelig skje innen utløpet av 2010. Drakas ledelse vil nå gi ytterligere informasjon til ansattes organisasjoner og arbeidskraftsmyndighetene i Norge om nedleggelsen. (Pressemelding bearbeidet av Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078