23948sdkhjf

Biobaserte harpikser i båtene

Canadas største produsent av glassfiberbåter, Campion Marine Inc., sies å være den første båtbygger i verden som produserer alle sine båter med biobaserte materialer.
Selskapet er en betydelig produsent av båter og kan tilby mer enn 37 forskjellige modeller i størrelser fra 16 til 30 fot. Selskapet selger båter i mer enn 30 land over hele verden. Da biobaserte materialer skulle vurderes, falt valget på et materiale kalt Envirez fra Ashland Performance Materials. I følge Ashland er dette den første harpiksen som benytter en betydelig mengde soyaolje samt etanol fra kornprodukter i resepten.
Campion Marine opplyser at de nye materialene har alle ytelser som kreves. Både slag- og strekkstyrke er svært gode samtidig som selskapet styrker sin miljøprofil ved at materialene reduserer avhengigheten av oljebaserte produkter. Det var allerede i 2008 at Ashland valgte Campion Marine til å teste Envirez-harpiks i nye båter. Data fra testene viste at bio-polyesteren hadde alle nødvendige mekaniske egenskaper som krevdes for produksjon av sikre fritidsbåter. Testene viste også at Envirez-harpiksen, bare for produksjonene hos Campion Marine, eliminerer rundt 50.000 kg av C02-emisjoner til atmosfæren.
I følge Ashland er man nå godt på vei til å lage umettet polyester og vinylestere som kun er baserte på fornybare råstoffer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078