23948sdkhjf

Universitetssamarbeid skal gi KraussMaffei mer energieffektive plastmaskiner

Med en årlig omsetning på rundt 50 milliarder euro, er plastprosessering én av Tysklands store segmenter. Ved bearbeiding av polymerer er det ikke uvanlig at energiforbruket representerer inntil fem prosent av produksjonskostnadene. Her er et betydelig potensial for besparelser, noe KraussMaffei og Universitetet i Duisburg – Essen, nå har tatt tak i.
Forbedret energieffektivitet for plastbearbeidingsmaskiner står altså i sentrum for samarbeidsavtalen mellom KraussMaffei og University of Duisburg-Essen (UDE), fakultetet for Mechanical Engineering. Avtalen ble undertegnet 15. januar 2010. KraussMaffei, blant verdens ledende produsenter av plastbearbeidende maskiner (ekstrudere, sprøytestøpmaskiner, PUR/reaksjonsbearbeidende maskiner mm), trenger neppe nærmere presentasjon i denne spalten. Den akademiske, strategiske samarbeidspartneren på universitetet er formelt Institutt for konstruksjon og plastmaskiner, ledet av Prof Dr.-Ing. Johannes Wortberg. Hans avdelingen har spesialisert seg på konstruksjon av plastmaskiner og på prosessteknologi, herunder kvalitetsledelse i plastproduksjon.

Alternativ driftsteknologi
De to partnerne er blitt enige om regelmessig informasjonsutveksling og sørge for full støtte til ingeniørstudenter og forskere. Ett bestemt område i samarbeidet går på utvikling og optimalisering av alternative driftsteknologier for plastbearbeidende maskiner.
Prosjektet omfatter energiforbruk, energigjenvinning, bearbeidingspresisjon og effektivitet. KraussMaffei vil i hovedsak beskjeftige seg med utvikling og optimalisering av komponenter, praktisk gjennomføring og alt som knyttes til prosesseringsteknologi. UDE vil
sørge for den vitenskapelige bistanden og forskningskompetanse.
Avtalen gjør at UDE blir delaktig i det som kalles Primus Nettverk for innovasjon, etablert av KraussMaffei. Andre deltakende universitetene i dette nettverksprogrammet er de tekniske universitetene i Dresden og Chemnitz. UDE har fått ansvaret for satsningsområdet energieffektivitet.
(Bearbeidet av Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078