23948sdkhjf

Plastnett Innlandet etablert

En ny bransjeforening er etablert i Norge; Plastnett Innlandet. Allerede ved stiftelsen har nettverket fått med seg 16 deltakere i Hedmark og Oppland. Vedtekter, logo og nettsider er trygt på plass. Likeså planene for hvordan det kan skapes vekst og gjensidig nytte av hverandre.
Det var møtt fram drøyt ti selskaper og undervisningsinstitusjoner da Plastnett Innlandet så dagens lys, 20. januar i år. Stiftelsesmøtet ble holdt i lokalene til Plastal på Raufoss.
5000 kroner 16 bedrifter og skoleinstitusjoner har altså alle bekreftet at de vil være med og har innbetalt sine 5 000 kroner, som det koster å være med fra starten. En diskusjon om det skulle være differensiert avgift, avhengig av størrelse/omsetning, hadde endt klokkeklart; i Plastnett Innlandet skal alle bidra med det samme til fellesskapet. For dette første året er det budsjettert med inntekter på 100 000 kroner. Trolig vil dagens medlemstall på 16 om kort tid være godt over 20. Da vil budsjettmålene være nådd. Pengene skal brukes til møter, bedriftsbesøk og trolig også en slant til å subsidiere en tur til K2010 i oktober.
«Bli kjent-møter » Arbeidet med å få etablert nettverket har pågått i lengre tid og det har vært arrangert flere bedriftsbesøk for bedre å bli kjent. I så måte var også stiftelsesmøtet hos Plastal 20. januar i år et ledd i dette. Foruten stifting av Plastnett Innlandet, fikk de fremmøtte omvisning og orientering om «nye» Plastal. Arbeidet med å skape et utviklende forum skal være prioritert. Første halvår i år er det lagt opp til møte hos Isoterm på Ringebu, i februar . I april er det Madshus på Biri som tar mot nettverkets medlemmer. I slutten av mai er turen kommet til relativt nyetablerte Sintef Raufoss Manufacturing AS, før det blir sommeravslutning på Høgskolen i Gjøvik, torsdag 10. juni.
Skoleverket godt representert Blant medlemmene av nettverket finner vi både Fagskolen i Gjøvik og Høgskolen i Gjøvik. På stiftelsesmøtet var også Raufoss videregående skole til stede og vurderer trolig også å melde seg inn i nettverket. Fra undervisningsinstitusjonenes representanter kom det klart fram at skoleverket, på alle nivåer, burde ha mye mer fagstoff om plastmaterialer. Og industriens representanter nikket samtykkende og lovte skoleverket å gi økt oppmerksomhet til behovet for lærlingeplasser. Kontakten mellom skoleverk og industrien er for øvrig helt sentral for langsiktig utvikling, ikke bare for dette nettverket, men for all industri som vil fram.
Selvforklarende logo Viktigheten av kontakt mellom industrien og skoleverket er nevnt. Hans Pedersveen ved Høgskolen i Gjøvik, som også ble valgt inn i styret, har fått med seg en student, Kenneth Kalvåg, til å jobbe med logoen til Plastnett Innlandet. Logoen er blitt veldig fin og tydelig når det gjelder å uttrykke kommunikasjon og at det er små og store bedrifter som er med. At dette har noe med kjemi/plast å gjøre er ikke vanskelig å fatte. Gjenvinning og miljø er dessuten representert gjennom grønn farge på flere av atomene. Sture Henning Sørli, fra Raufoss-bedriften SST, har sammen med flere av de andre ildsjelene i styre og sekretariat, vært aktiv i flere år for å få nettverket på bena. Sørli har også jobbet med hjemmesiden for Plastnett Innlandet, www.plastnett.org . Hjemmesiden finnes på nettet og blir gjenstand for utvikling i tiden som kommer. Første styre Valgkomiteen hadde gjort sin del av jobben og det fremkom ingen benkeforslag til alternative kandidater. Følgende ble valgt til Plastnett Innlandets første styre: Styreleder: Stein Giæver, Raufoss Water & Gas Nestleder: Margrethe Skattum, Plastal Styremedlemmer: Ragnar Grimstad, Less, Sture Henning Sørli, SST Hans Pedersveen, Høgskolen i Gjøvik
Som sekretariat er valgt Opti AS og med aktive Ragnar Thorvaldsen som sekretær.
Plastnett Innlandet er altså i gang. De entusiastiske kvinner og menn som har gått i bresjen for å få til vekst gjennom samarbeid og utvikling, er valgt inn i styret og sekretariat. Med mål å lære av hverandre og der den enkeltes styrke og særegenheter skal utnyttes til fellesskapets beste, hadde alle på stiftelsesdagen stor tro på nytteeffekten. Ildsjelene og ressurspersonene som nå styrer Plastnett Innlandet vil ganske sikkert dra med seg enda flere medlemmer fra denne regionen. Skal vi tro at tallet på medlemmer i løpet av våren vil ligge på nærmere 25? Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078