23948sdkhjf

Komposittbedrifter og ministre til Lockheed Martin

Nærings- og handelsministeren og Forsvarsministeren besøker denne uken London, Washington og Dallas. Med seg på reisen har de representanter for bl.a. store, norske komposittbedrifter. Hovedformålet med USA-reisen er å fortsette arbeidet med å bringe relevante norske industribedrifter i kontakt med Lockheed Martin.
I forbindelse med reisen sier Regjeringen i en pressemelding at dens mål er at verdiskapningen for industrien i Norge, knyttet til levering av nye kampfly, skal være av samme størrelsesorden som anskaffelseskostnadene. Når man målene vil sentrale, norske bedrifter være et skritt nærmere å inngå industrisamarbeid med Lockheed Martin. Etter en stopp i London, der statsråd Trond Giske skal presentere Statkraft for å knytte selskapet til vindkraftprosjekter offshore, går turen 27. januar videre til Washington. Her får delegasjonen treffe bl.a. John Podesta (Bill Clintons tidligere stabssjef og nå sjef for President Obamas «transition team» i Center for American Progress. Besøk på den norske bedriften Cyviz, som har suksess med å selge avansert projektorteknologi, hører også med.
Stor delegasjon 28. januar går turen til Dallas der det blir presentasjoner, samtaler og omvisning hos Lockheed Martin. Foruten Giske vil også forsvarsminister Grete Faremo, John G. Bernander i NHO, Torbjørn Svensgård i Forsvarets og sikkerhetsindustriens forening (FSI) og Finn-Kristian Aamodt i Innovasjon Norge delta. I tillegg kommer altså en betydelig næringslivsdelegasjon med representanter fra Flexitronics, Hexagon Composites, Kitron, Kongsberg Defence & Aerospace, Nammo, Natech, T & G Elektro, UMOE, Volvo Aero m.fl. (Bearbeidet av Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078