23948sdkhjf

Gera Technology AS overtar der TI Group slapp

Bildelprodusenten TI Group Automotive Systems på Kongsvinger er historie. I januar fikk fabrikken nye og norske eiere i gjennom det Horten-baserte investeringsselskapet Visionaire Invest AS. Med ny logo og under navnet Gera Technology AS skal gjenværende bildelproduksjonen tas videre og; opp.
Det er ingen tvil om at underleverandører til bilindustrien, og som har gjennomlevd halvannet år i omtrent totalt mørke, på ny kan løfte blikket framover. Hjulene har igjen begynt å rulle i bilfabrikkene rundt om, om enn foreløpig i moderat tempo.
Enorme omstillinger For bildelfabrikken (tank- og drivstoffsystemer) på Kongsvinger, som i sin tid ble bygd opp av Dynoplast, og som gjennom flere eierskifter de siste ti årene senest har vært kjent som TI Group Automotive Systems, er det på ny optimisme. De av våre lesere som har fulgt med i utviklingen for Kongsvinger-bedriften husker sikkert at selskapet etter hvert framsto som en av de mest automatiserte fabrikker i Norge, med bl.a. flere store formblåsemaskiner for produksjon av drivstofftanker til selskaper som Saab, Volvo etc. Roboter sørget for montasje av delene til komplette systemer. Selskapet ble da også kåret til årets automasjonsbedrift for et par år siden. Hver dag gikk trailerlass på trailerlass med tanksystemer videre til bl.a. bilfabrikkene i Sverige. I dag er den store formblåsemaskinen borte. TI Group bestemte i fjor at den skulle flyttes til fabrikken i tyske Esslingen, i forbindelse med et nytt prosjekt, der også produksjon startes i Belgia der liknende deler til Volvo er produsert. Av en stab som for noen år siden bestod av over 250 ansatte, er nå kun 65 tilbake på Kongsvinger. Virksomheten er fortsatt konsentrert mot bil, men drivstofftankene er altså borte fra sortimentet, med unntak av for Saab 9-5 (den gamle modellen) og montering av systemer til Saab 9-3 AWD. Nå satses det på luftekanaler, påfyllingsrør og annet til bilindustrien. Og ikke minst; på nye kundegrupper utenfor bilsegmentet.
Positiv stemning Horten-selskapet Visionaire Invest AS står altså bak Gera Technology. De har jobbet i lang tid for å få overta fabrikken til TI Group, men først i november/desember 2009 ble investeringsselskapet formelt stiftet og registrert i Brønnøysund. Nå, i januar 2010, var overtakelsen av fabrikken i Kongsvinger et faktum. Administrerende direktør er Peter Didriksson har vært med et par år allerede, under TI Groups eierskap. Han fortsetter som daglig leder i Gera Technology. Til Plastforum forteller han at stemningen blant de 65 ansatte absolutt er positiv. Alle er glade for at en ny eier, som tenker langsiktig og vil satse, er på plass. Han forteller også at ordreinngangen er økende for flere av kundene; Scania, Volvo Truck og Volvo Personvagnar. For produksjonen på Kongsvinger er det budsjettert med en omsetningsøkning på 15 prosent sammenlignet med 2009. – Mulighetene er enda større dersom vi får inn nye kundegrupper og dersom bilbransjen får et økt salg utover det nøkternt budsjetterte. Vi har i hvert fall en betydelig ledig kapasitet i fabrikken i dag, medgir Didriksson, en kapasitet han gjerne vil utnytte. Han vil ikke gå alt for mye i detalj om de nye satsingene, siden styret og ledelsen er midt i strategidiskusjonen. Men han røper at båtbransjen kan være aktuell. Bedriften på Kongsvinger har alltid blitt sett på som en svært god og pålitelig leverandør, noe Peter Didriksson mener er noe av det viktigste for å levere til krevende bransjer. Den påliteligheten skal være en merkevare også framover. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.345