23948sdkhjf

Kåret til «Årets kvinnelige gründer 2010»

Elisabet Norderup Michelson er blitt kåret til «Årets kvinnelige gründer». I dag mottok hun én million kroner fra Nærings-og handelsdepartementet til utvikling av bedriften sin, Elmico AS.
– Elisabet Norderup Michelson viser at det er mulig å ta steget ut fra en større bedrift og satse på det hun selv ville og trodde på i en mannsdominert bransje, sier Halvard Ingebrigtsen, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet. Sammen med Gunn Ovesen i Innovasjon Norge sto han for utdelingen av prisen. Prisen ble delt ut for første gang i fjor og er et initiativ fra Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge. – Fellesnevneren for finalistene er at de driver bedrifter med høy innovasjonsgrad og betydelig potensial til vekst, både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Gunn Ovesen i en kommentar til kåringen
Høye krav Innovasjon Norge mottok til sammen 31 forslag til kandidater, hvorav seks ble plukket ut som finalister. Kriterier som er lagt til grunn for valg av prisvinner er: Høy innovasjonsgrad Vekstpotensial internasjonalt Gjennomføringsevne Økonomi
I tillegg til vinneren Elisabet Norderup Michelson og bedriften Elmico, var det fem andre bedriftsfinalister: Charlotte Bjørn Gamst og Mette Grimsgaard fra Handysize AS Siri Damslet Skøien fra Comlight AS Britt Sauar fra Epleblomsten AS Inger Reidun F Aukrust fra Syntavit AS Torunn Aakermann fra Kinera AS.
Fokus på kunden I juryens begrunnelse heter det at årets kvinnelig gründer opererer i en svært mannsdominert næring og at hun er en høyt kvalifisert daglig leder og styreformann i selskapet i Elmico. Michelson er engasjert i internasjonale nettverk innen sitt fagfelt og har en klar strategi for videre internasjonal vekst for selskapet. Hennes gjennomføringskraft og evne til å lykkes sammen med sitt team, har resultert i en unik høykompetansebedrift innen en utfordrende sektorer.
Bedriften, som Michelson leder og er gründer til, er en kunnskapsintensiv virksomhet og baserer sin framtidige vekst på å være langt fremme gjennom fokus på utvikling. Bedriften har som målsetting å utvikle innnovative og funksjonelle løsninger med utgangspunkt i kundens behov. Bedriften har klare internasjonale ambisjoner og er meget sterk faglig med gode relasjoner og nettverk internasjonalt.
Elmico ble etablert i 2003 og er lokalisert på Galterud i Hedmark fylke, ca. 10 kilometer sør for Kongsvinger. Bedriften utvikler kundespesifikke konsepter basert på epoksy, polyuretan, polyurea, akryl eller polyester til industri og byggebransjen, offshore, kjemisk-teknisk industri og verftsindustrien. Bedriften har allerede vært delaktig i internasjonale prosjekter og har etablert produksjonslokaler på Galterud bruk. Bedriften omsatte i 2009 for ni millioner kroner, og har et budsjett for 2010 på ti millioner kroner. Plastforum gratulerer Elisabet Norderup Michelson, og hennes spennende bedrift, med prisen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25