23948sdkhjf

HUSK Forum for sprøytestøpings VÅRSEMINAR

20. og 21. april holder Forum for sprøytestøping sitt årlige vårseminar. Det er åpent for alle som er interessert i sprøytestøping. Et variert program, om teknologi og markedsmuligheter, skal bringe sprøytestøpebransjen nye steg framover.
Seminaret avholdes på samme sted som Polymerdagene har holdt hus de to siste årene, nemlig Clarion Hotel Oslo Airport ved Gardermoen.
Erik Andreassen i Sintef Materialer og kjemi
, som er sekretær for Forumet, forteller at programmet er klart. Det har, som vanlig, et variert program som spenner fra materialteknologi til norske sprøytestøperes konkurransekraft. Link finner du under.
Det vil bli foredrag av representanter fra Centramec, Englmayer/Mold-Masters, IKV, KraussMaffei, Plastnett Innlandet, PTS, Scandinavian Business Seating og Smithers Rapra. I uordnet rekkefølge nevnes: Jenny Cooper fra britiske Smithers Rapra. Hun vil, foruten å gi kort innføring i Rapras tilbud om kompetanseheving, holde et foredrag om hvorfor plastprodukter (av og til) går i stykker, Cooper har lang erfaring fra industrien. Hun leder nå Rapras aktiviteter innen teknisk støtte til industrien. Christian Lodgaard fra Scandinavian Business Seating (hvor HÅG inngår) vil gi sin vurdering av norske sprøytestøperes konkurransekraft med hensyn til pris og kvalitet, men også basert på teknologi og utviklingsprosjekter. Lodgaard har erfaring som leverandør til bilindustrien fra tidligere jobb i Hydro. Uwe Stenglin fra materialprodusenten PTS vil gå i dybden på elastomermaterialer, bl.a. i forbindelse med tokomponentstøping. Stenglin har lang erfaring på området og han har tidligere deltatt på Forumets seminarer. Margrethe Skattum fra Plastal skal fortelle om Plastnett Innlandet som ble etablert på nyåret. Til nå har 16 deltakere fra Hedmark og Oppland meldt seg inn i det nye samarbeidsforumet. Jochen Mitzler fra KraussMaffei, divisjonen for sprøytestøpemaskiner, vil presentere ny teknologi, bl.a. innen multikomponentstøping og integrasjon av funksjoner. Foruten å komme inn på elektriske maskiner, vil han presentere teknologiene SkinForm, CoverForm, X-Form, CleanForm og Multinject. Andreas Neuß , fra det tyske plastinstituttet IKV, vil presentere noen høydepunkter fra IKVs forskning og utvikling innen sprøytestøpeteknologi. IKV er blant Europas ledende miljøer innen FoU og høyere utdanning hva gjelder plastbearbeiding. Jens Lundsby fra Englmayer, vil dele noen av erfaringene som Englmayer har etter i 25 år å ha solgt Mold-Masters varmkanalsystemer i Skandinavia. Spesielt vil Lundsby ta for seg sprøytestøping av glassfylte materialer, typisk brukt som metallerstatning. Sverre Gustavsen fra Centramec vil presentere bedriftens nye satsninger.
Årsmøte/valg av styre Vårmøtet vil, som vanlig, starte andre dag med årsmøte i Forum for sprøytestøping, herunder med valg av styre. Forumet ber om at de som eventuelt skulle ha forslag til nye medlemmer i styret om å ta kontakt med valgkomiteens leder, Ronny Wold. Han treffes på e-post: ronwold@online.no, eller på telefon 35 51 12 20. Forumets styre har det siste året har bestått av Lars Stenerud, Plasto (leder) Jan Atle L. Ellingsen, Bergen Plastics Sverre Gustavsen, Centramec Øystein Lintvedt, Plastal
Frist for påmelding er satt til 24. mars. Og husk: Ikke ring hotellet for rombestilling – det ordner Forum for sprøytestøping. Spørsmål kan for øvrig rettes til Erik Andreassen, SINTEF Materialer og kjemi,
telefon (+47) 982 82 492
e-post: erik.andreassen@sintef.no
www.sintef.no/ffs
Gå hit for program og påmelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078