23948sdkhjf

Nytt tastatur reduserer plastforbruket med 60 tonn i året

Fujitsu har utviklet et nytt tastatur, ECO-serien. Det sprøytestøpte tastaturet har 45 prosent av komponentene laget av fornybare og organiske materialer. – Dette er bærekraftig produksjon og reduserer avhengigheten av olje – som igjen betyr mindre utslipp av CO2 i atmosfæren, sier selskapet.
Tastaturet, med navnet Fujitsu KBPC PX ECO, er ved første øyekast likt et tradisjonelt tastatur av plast. To deler av tastaturet er produsert av 100 prosent biologisk nedbrytbart materiale. Jarle Bjørn Hansen i Fujitsu, forklarer at håndleddstøtten er produsert av et tremasseprodukt kalt Arboform, bestående av fibre og tilsetningsstoffer. – Selve tastaturbasen er laget av et celluloseacetatprodukt med betegnelsen Biograde. Tastaturkabelen er PVC-fri. Våre beregninger viser at vi med dette tastaturet vil redusere plastforbruket i produksjonen med hele 60 000 kilo årlig. Tastaturet er utviklet som en del av den helhetlige satsningen på integrasjon av grønn IT i selskapets produktportefølje, sier han.
Komforten er godt ivaretatt, sier Fujitsu. Tastaturet har hele fem funksjonstaster for enkel tilgang til favorittapplikasjoner, samt en utskiftbar håndleddsstøtte som er varmere enn tradisjonelle støtter produsert i plast. Tastene er ergonomisk utformet for god komfort under bruk.
Miljøhensynet er satt i fremste rekke og Rajat Kakar, som er nestleder for Fujitsu Technology Solutions Clients Group, sier i anledning lanseringen at Fujitsu i mange år har vært i front når det gjelder utvikling og produksjon av miljøvennlig teknologi. – ECO-tastaturet er selskapets siste nyvinning innen grønn IT, og er et bevis på at det er fullt mulig å utvikle og produsere holdbare og miljøvennlige produkter uten at det går utover det økonomiske. Ved å tilby et miljøvennlig tastatur av høy kvalitet til samme pris som et tradisjonelt tastatur, gjør Fujitsu det enklere for både bedrifter og privatpersoner å ta det riktige valget, avslutter Rajat Kakar.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078