23948sdkhjf

Borg Plast-Net er 10 ÅR!

Borg Plast-Net avholdt nylig årsmøte i Høgskolen i Østfolds nye lokaler i Fredrikstad. Foreningen går nå inn i sitt 10. virkeår. En aktiv handlingsplan belyser hvilke muligheter nettverket har for å være en viktig bidragsyter for økt inntjening og utvikling blant medlemsbedriftene.
Dekan Steinar Hurrød ved Høgskolen i Østfold (HiØ) åpnet årsmøtet i Borg Plast-Net (BPN) med å gi en interessant oppdatering om høgskolens virksomhet. Med nye smakfulle lokaler i Fredrikstad satser skolen videre mot nye mål. Det gjelder blant annet utdanning på mastergradsnivå. Samarbeidet med industrien er viktig for HiØ som utdanner ingeniører innen flere disipliner. Høgskolene legger blant annet stor vekt på innovasjon og produktutvikling. HiØ er ellers opptatt av bruken av plastmaterialer. Skolen satser bl.a. på utdanning innen plastkompositter som ses på som viktige fremtidsmaterialer. Andre satsningsområder er energi, miljø og innovasjon.
Diskuterte nettverkets framtid Utover ordinære årsmøtesaker ble styrets forslag til handlingsplan diskutert. Nettverket (BPN) har rundt 30 medlemsbedrifter, godt spredt innenfor det plastteknologiske området. Etter tidligere gjennomførte, større prosjekter, fungerer BPN i dag mest som et samlingspunkt for medlemmene. Virksomheten gir imidlertid tydelige signaler om at det finnes områder hvor nettverket kan være med å øke medlemmenes avkastning, både i form av økt aktivitet og forbedring av lønnsomhet. Det ble besluttet å arbeide videre med fire, spesifikke områder, se egen faktaboks. Det er også helt klart at Høgskolen i Østfold blir en aktiv og viktig støttespiller i prosessen videre. En viktig strategi er å bidra til en enda bedre utdanning av fremtidens ingeniører og bruke dette som et grunnlag for samspillet skole/industri og for videre utvikling av plastbransjen i Østfold. Årsmøtet besluttet videre at det skulle opprettes et eget prosjektfond. Det ble avsatt midler til dette, som i størst mulig grad skal benyttes til realisering av punktene i handlingsplanen.
Nytt styre Som alltid på årsmøter, skal det velges styre. Tor Prøitz ble valgt til styreleder. Styret har følgende sammensetting:
Styreleder: Tor Prøitz, Østfold Bedriftsrådgivning Nestleder: Roar Varildengen, Høgskolen i Østfold Styremedlemmer: Thomas Løvli, Råbekken Group AS Håkon Haldorsen, Biobe AS og Sverre Gustavsen, Centramec AS.
Borg Plast-Net fikk med dette et styre med mye og god plasterfaring. Det skal gi kontinuitet i arbeidet. Jon Hermansen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078