23948sdkhjf

Bellonahuset oppføres med Iso3

Moelven leverer nå Iso3-stenderen til byggingen av Bellonahuset. Det blir Norges mest energigjerrige kontorbygg. Det PUR-isolerte bindingsverket med kuldebrobryter senker U-verdien i veggene. Totalforbruket er beregnet til 68 kWh/m2/år.
Bellonahuset, som nå er under oppføring av Veidekke, blir et bygg i energiklasse A. Daglig leder i Moelven Iso3 AS, Sven Egil Holmsen forteller at det beregnede, årlige totale energiforbruket i kontorbygget blir på bare 68 kWh/m2. Han er selvfølgelig glad for å levere til Bellona og kaller dette et spydspissprosjektet. –For oss er dette samtidig en spennende start på leveranser av Iso3 til større bygg, etter at vi i starten hadde fokus på Iso3 til vanlige boliger. Vi ser at Iso3 i utfyllingsvegger gir gode bidrag til isolasjonsevnen i forhold til andre løsninger. Det gjør at det kan spares fyringsutgifter eller man kan velge å redusere veggtykkelsen, sier Holmsen.

Der det brukes Iso3 og der det ikke er dører og vinduer, vil Bellonahuset ha en U-verdi på 0,14. Til sammenligning ville en heltreløsning gitt en U-verdi på 0,16. I tillegg kommer effekten av mindre kuldebrotap rundt vinduer der stendere og losholter også er av Iso3.

Arkitektene bak Bellonahuset er LPO arkitekter. De har tegnet inn tre rader med solfangere over hele fasaden mot sør. Bygget er altså beregnet å ha et energibehov på kun 68 kWh/m2 i året. Det er langt under kravet på 84 kWh for bygg i klasse A. Veidekke Entreprenør AS som står for byggingen opplyser at de ikke kjenner til kontorbygg som har bedre verdier enn dette.
– Vi har valgt å bruke Iso3 fordi det bidrar til å nå U-verdimålene for prosjektet. Dessuten er vi nysgjerrige på nye produkter. Vi ønsker å være innovative, sier prosjektleder Heine Skogseid i Veidekke Entreprenør AS.
Bellona flytter til høsten inn som leietaker i det nye miljøbygget, som eies av Aspelin Ramm Eiendom AS.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094