23948sdkhjf

Designpilot 2010: Få støtte til innovasjonsdrevet design

I fjor søkte 180 bedrifter om støtte gjennom nyvinningen Design Pilot. Nå er det klart for runde nummer to; Design Pilot 10 er i gang med tilbud om kompetent hjelp. Søknadsfrist er 2. juni.
Design Pilot er et nasjonalt program og et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Designråd, Norges forskningsråd og Innovasjon Norge. Førstnevnte som utøvende institusjon. Design Pilot har som formål å stimulere private og offentlige virksomheter til å tenke nytt og innovativt og med en finansiert designer som medhjelper og pådriver i start- og idéfasen. Bl.a. skal designkompetansen bidra til å sette fokus på at det er brukeren av produktet eller tjenesten som alltid må stå i sentrum.
Av 180 søkere i fjor ble 70 registret som godt kvalifiserte, der til slutt 18 bedrifter ble innvilget støtte. Nå, en drøy måneds tid før fristen går ut, er Designrådet spente på om oppslutningen setter ny rekord i 2010. I Norsk Designråd var og er man veldig godt fornøyd med fjorårets respons, der bedrifter fra alle sektorer søkte om støtte og der mer enn 5 000 unike treff på den aktuelle programmets nettside viste noe av interessen.
Å lære designmetodikk er en viktig del av programmet. Gjennom økonomisk støtte til idéutvikling og opplæring i nettopp bruk av riktig metodikk kan helt nye produkter, løsninger og tjenester skapes. Fjorårets store interesse viser at norske virksomheter er modne for designmetodikk i idéutviklingen og at videre produktutvikling små skje ut fra kundenes og brukernes behov. En undersøkelse utført av Designrådet i samarbeid med Synovate i fjor viste at kun 17 prosent av norske bedrifter benytter seg av brukerstudier i meget eller ganske stor grad under innovasjonsarbeidet. – Når vi vet at det endelige produktet til 100 prosent skal benyttes av brukerne, er dette en skremmende situasjon, sier Anita Cecilie Drabløs, prosjektleder for Design Pilot i Norsk Designråd.
Ved å utnytte designkompetanse helt fra prosjektstart settes brukerens behov i sentrum. Denne kompetansen skal evne å omgjøre innsamlet informasjon til nye forretningsmuligheter via konkrete idéskisser, prototyper og løsningsbeskrivelser. – Det er dette vi kaller Designdrevet Innovasjon. Den er like relevant for privat som offentlig sektor, for produkter eller tjenester og for små, mellomstore og store bedrifter over hele landet, avslutter Anita Cecilie Drabløs.
Husk SØKNADSFRISTEN for Design Pilot: 2.juni 2010.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094