23948sdkhjf

Norske lenser til Mexicogulfen

Mens en hel verden ser på at havet i Mexicogulfen fylles opp med olje jobbes det på spreng med å løse det ukontrollerte utslippet. Den norske bedriften NorLense sender nå 1400 meter havn- og strandlenser til USA. Skal brukes i oppryddingen etter oljelekkasjen i Mexicogulfen

Den nordnorske produksjonsbedriften NorLense leverer utstyr og kompetanse for å sikre og beskytte menneskers helse, den globale faunaen og sikkerhet generelt. Selskapet ble etablert i 1975 basert på filosofien at man skulle ta vare på og beskytte miljøet. I dag er NorLense blitt en av verdens fremste aktører når det gjelder å utvikle og produsere oljevernutstyr og oppblåsbare telt.

Han er glad for bestillingen, men mener amerikanerne straks bør satse på større systemer som de nå definitivt har behov for. Slike store lensesystemer inngår i den norske beredskapen og er plassert ut langs kysten av Norge. De tåler høye bølger og den teoretiske kapasiteten for oppsamling av olje er langt høyere enn utslippsvolumet amerikanerne har per time i Mexicogolfen. - Det de etterspør er dessverre kun lette lenser. Det er bare de store systemene som effektivt kan ta opp oljesølet på åpent hav og i bølger. Gjøres dette vil det etter hvert medføre mindre behov for lette lenser i strandsonen, understreker Klaussen.


Bør satse på store systemer!
- Leveransen til USA er naturligvis hyggelig for oss, selv om årsaken er tragisk for miljøet. Forhåpentligvis vil lensene være til god hjelp i oppryddingsarbeidet, sier Asbjørn Klaussen, salgssjef i NorLense.

Slik virker de lette havnelensene Havnelensene produseres med en overvannsdel med fast oppdrift slik at lensene ikke kan synke. Det er dermed ikke nødvendig med luftfylling under utsetting, noe som gjør at utsetting kan utføres uten bruk av tilleggsutstyr i form av kompressor eller annet.
Bildet viser produksjon av tunge havgående oljelenser. Lenser med fast oppdrift er enkle å håndtere og lagre. De leveres i 25m lange seksjoner og disse seksjonene kan enkelt skjøtes sammen når det kreves lengre lenser. Koblinger for skjøting er permanent montert på alle seksjoner.
Lensene er utstyrt med håndteringsstropper i toppbåndet og fortøyningspunkter på ender og midt på. Kan leveres i container, pakkerammer eller bager.
Om NorLense: I tillegg til å levere oljelenser, leverer NorLense også oljeopptakere, absorbenter, personlig beredskapsutstyr, spesiallagde dukprodukter og luftfylte høytrykkstelt tilpasset beredskap og humanitære aksjoner. Bedriften kan også bidra med opplæring, trening og tar konsulentoppdrag.
Mer informasjon om bedriften på http://norlense.no/index.php
Sjekk omtale i Sience Daily.

Kilde: Joppe Næss Christensen, INNO Design.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078