23948sdkhjf

Styron – en ny internasjonal materialkjempe

Styron, som er en tidligere materialdivisjon The Dow Chemical Company, melder at selskapet er operativt fra i dag med et stort tilbud av plast- og gummimaterialer. Ny ledelse er på plass etter at salget fra Dow ble sluttført per 17. juni. Nye eiere er Bain Capital Partners.
Styron blir et frittstående, privateid selskap som skal jobbe over hele verden med en stor produktportefølje av plastmaterialer, gummi og lateksprodukter. Selskapet vil levere så vel råstoff til polymerindustrien som materialer til bearbeidere og sluttkunder. Kundene finnes i de fleste bransjer, som innen hvitevarer, bil, BA-sektoren, tepper, transport, forbrukerelektronikk/-varer, el. og belysning, medisinsk sektor, emballasje, papp og papir, gummivarer og dekkindustri. Selskapet forventer en årsomsetning på rundt 3,7 milliarder USD (23,6 milliarder NOK (oms. basert på 2009-tall)). Styron har 20 produksjonsanlegg i alle verdenshjørner og med 1 900 ansatte i 30 land. Christopher D. Pappas er utnevnt til konsernsjef i Styron og viser til at produkter og teknologi som er overtatt fra Dow bygger på materialkunnskaper ervervet gjennom 70 års utvikling. – Styron viderefører denne styrken innen både materialkunnskap, drift, teknologi og ikke minst innovasjons og FoU-aktiviteter. Vi er globale aktører, sier Pappas som legger til at organisasjonen nå er på plass for å hjelpe kunder over hele verden. Styron har to store hovedproduktgrupper, fordelt på polystyren (PS) og styren-butadien lateks – se egen faktaboks.
Eieren Bain Capital Partners (300 ansatte, hovedkontor i Boston og avd. kontorer i alle verdensdeler) gir seg neppe med bare å ha ervervet denne virksomheten fra Dow. I vekststrategiene ligger også ønsket om så vel ytterligere geografisk ekspansjon som oppkjøp.
I det dette skrives vet vi ikke hvem som blir hovedforhandler i det norske markedet. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.068