23948sdkhjf

Vi trenger katastrofer

- Jeg har satset mye på fornybart, og så langt har det vært en katastrofe. Å satse på solar her i Norge har vært bortkastet tid, sier den erfarne investoren Ulltveit- Moe
Den nye energirapporten fra IEA, Energy Technology Perspectives 2010, ble lansert i Oslo fredag. Jens Ulltveit-Moe var til stede som representant for industrien og han har satset mye fornybar energi.

Ulltveit-Moe har ikke store forhåpninger for solcellesatsingen i Norge hittil og mener at det må et drastisk økt fokus til for å få fortgang i fornybar satsing.

Vi trenger flere kriser. Det vil føre til høyere oljepris som igjen vil føre til økt interesse for alternative energikilder på kort sikt. Dette er noe som vil kunne sette i gang investeringsviljen, mente Ulltveit-Moe.
Oljeindustriens lønnsomhet et problem - Oljeindustrien er svært lønnsom, bare hør på hva folk i bransjen som Helge Lund sier, sa Ulltveit-Moe under paneldebatten.

Dermed er det ikke lett å være investor i fornybar energi. Man må tenke langt og ha mye penger.
- Man må ha et svært langsiktig fokus for å satse på fornybart, sa Ulltveit-Moe.
Men selv om det har vært, og er vanskelig å investere grønt, har investoren tro på de fornybare energikildene i Norge; vannkraft og vindkraft.
- Fremtiden ser lys ut. Vi har store ressurser innen fornybar energi her i landet. Men vi må satse nå, sa Ulltveit-Moe, som mener at kraftlinjedebatten er en avsporing.
- Det er en bissarr historie i Hardanger. Det er et paradoks at de såkalt grønne hindrer en slik utbygging, sa Ulltveit Moe.
- Vi må hoppe på noen ømme tær, selv om det blir litt skrik, sier Ulltveit-Moe til DN.no.
IEA la frem en rapport som viser at det trengs betydelig innsats for å nå klimamålene. Ulltveit-Moe understreket at for ham er klimascenariene viktigst.
- Denne rapporten er en pekefinger fra IEA om at det kan gå til helvete med kloden om vi ikke gjør noe, sa Ulltveit-Moe, som poengterer overfor DN.no at han var for naturvern, men at han ikke hadde noe imot noen kraftlinjer eller vindmøller for å få ned klimautslippene.
- For meg er klimaet det viktigste.

Artikkelen er noe forkortet. Hele artikkelen finner du her


Kilde: www.dn.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079