23948sdkhjf

Ny Ragasco-kontrakt på drivstofftanker til Mercedes-Benz B-klasse

Ragasco AS har inngått nok en storkontrakt med Daimler AG for levering av høytrykksbeholdere i komposittmaterialer. Leveransene av høytrykksbeholdere til neste modell av Mercedes-Benz B-klasse skal starte i andre halvdel av 2012.
I en børsmelding skriver Hexagon Composites ASA at kontrakten som deres heleide datterselskap Ragasco AS nå har inngått med Daimler AG, om leveranser av drivstofftanker for naturgass (såkalte CNG-beholdere), vil være oppfølgeren for tanker til dagens gassdrevne Mercedes-Benz B-klasse og der Ragasco allerede leverer høytrykksbeholdere i kompositt.
Gassdrevne biler markedsføres som miljøvennlige biler og i følge Daimler er den gassdrevne modellen blitt godt mottatt i markedet.
Den nye kontrakten med Daimler skal etter planene ha produksjonsstart fra begynnelsen av 2. halvår 2012. Kontrakten vil sikre et basisproduksjonsvolum hos Ragasco og bidra til å nå framtidige målsettinger om å kunne tilby høytrykksprodukter produsert i en automatisert produksjonslinje.
Ragasco forventer at en slik biltankproduksjon, på sikt, vil bli en integrert del av selskapets helautomatiske produksjonslinje for propanbeholdere og i en kommentar uttrykker konsernsjef Erik Espeseth i Hexagon Composites glede over det fortsatte samarbeidet med Daimler. Han sier at den nye kontrakten støtter opp under den tillit som er etablert gjennom utvikling og levering av høytrykksbeholdere til andre Mercedes-modeller og plattformer de siste årene. – Den bekrefter Ragascos ledende posisjon på området. Beholderne som leveres fra Raufoss-bedriften veier bare 30-35 prosent av tradisjonelle CNG-beholdere som er laget av stål, sier Erik Espeseth. Partene opplyser at det ikke vil gis informasjon om forventet kontraktsverdi eller størrelse på volumene, men at det stilles store forventninger til neste generasjon av gasstanker som skal inngå i en enda mer moderne gassbilplattform. AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079