23948sdkhjf

HTS kjøper Hamax

Selskap HTS på Krøderen, eid og drevet av Hans Kristian Torgersen, fortsetter veksten. 5. november i år meldte HTS at selskapet har kjøpt Hamax AS og produktporteføljen. HV Plast som produserer Hamax-produktene regner med å fortsette denne betydelige produksjonen.
Det var 5. november at det kom en melding om at HTS kjøper Hamax AS i Moss, som er Norges største produsent av bl.a. sykkelseter og akeutstyr for barn. Hamax har drevet sin virksomhet helt siden 1958.

Ledende Produktene til Hamax selges gjennom sports- og sykkelbutikker i mer enn 35 land og er blant Norges sterkeste merkevarer innen sports- og fritidssektoren. Selskapet har gjennom årene mottatt en rekke designpriser for produktene, herunder Merket for god design. I løpet av 52 års virksomhet har Hamax oppnådd en meget sterk posisjon i det europeiske markedet. Selv opplyser selskapet å ha 24 prosent markedsandel innen sykkelseter og 30 prosent markedsandel innen akeprodukter. Rocko, et svensk varemerke innen akeprodukter, inngår også i sortimentet. Rocko-produktene produseres ved anlegget i svenske Forshaga og det er Hønefoss-selskapet HV Plast AS som står for selve produksjonen. HV Plast overtok produksjonen for Hamax da selskapet la ned egenproduksjonen ved sitt tidligere anlegg på Kråkerøy utenfor Fredrikstad.
Hamax har i dag hoved- og salgskontor i Moss og ledes av Asbjørn Eskild. Eskild forteller at de har 13-14 ansatte og omsatte i 2009 for 97 millioner kroner. Resultatet før skatt ble på rundt to millioner kroner. I år forventer han fortsatt vekst og at omsetningen nærmer seg 120 millioner kroner og et overskudd på fire millioner kroner.
HV Plast også fornøyd HV Plast har i dag hånd om både norsk og svensk produksjon av Hamax- og Rockoproduktene. Plastforum oppfatter at HV Plast har langsiktige kontrakter for denne produksjonen og at anlegget på Hønefoss er automatisert og robotisert i henhold til produktporteføljen. Markedssjef Geir Mathisen i HV Plast ser derfor bare positive følger av at Hamax nå har fått en langsiktig, industriell eier som i tillegg har godt kjennskap til deler av markedet Hamax henvender seg til. Selv om HTS har en produksjonsenhet i Kina regner Geir Mathisen med at produksjonen i Hønefoss og i Forshaga vil gå uforstyrret av eierskiftet.
Passer hverandre godt Varemerkene Hamax og Rocko er altså betydelige innen sine områder. I pressemeldingen sier ledelsen i HTS allerede i overskriften at HTS er svært tilfreds med at det tradisjonsrike norske varemerket forblir på norske hender.
– Vi ønsker å være en langsiktig eier og bidra til industriell utvikling i Norge, sier Hans Kristian Torgersen. I Hamax uttrykkes også tilfredshet med å få en eier som er industriell. Daglig leder i Hamax AS, Asbjørn Eskild, sier til Plastforum at industriell langsiktighet er svært viktig for produktutviklingen og at han ser store synergimuligheter mellom de to selskapene. – Vi i Hamax har alltid fremhevet design og produktutvikling som essensielt for våre produkter. Derfor er det veldig positivt at vi kommer inn i en gruppe som har en del sammenlignbare produktgrupper, bl.a. sikkerhetsprodukter for barn, og der vi kan anspore hverandre i det videre utviklingsarbeidet, sier Eskild til Plastforum.
Hans Kristian Torgersen bekrefter det samme og lover sterk fokus på produktutvikling. Han mener Hamax passer svært godt inn i HTS Gruppen ved at produktene relateres mot sikkerhet og at produktene omsettes internasjonalt. Det vil nå bli spennende å se om selskapene kan hente fram synergieffekter innen nær beslektede områder. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082