23948sdkhjf

BEWi kjøper Norplasta AS

Frøya-baserte BEWi kjøper Stjørdalsbedriften Norplasta AS fra Bakken Eiendom og flere lokale investorer. Norplastas ansatte er positive til overtakelsen og tror på tilført produksjon.
BEWi, med hovedkontor på Frøya, er blant Norges ledende leverandører av EPS-produkter. Nå utvider BEWi virksomheten med et oppkjøp av Norplasta AS som har sin hovedvirksomhet innen sprøytestøpte plastprodukter.
Norplasta AS har vært en betydelig aktør i det norske og svenske plastmarkedet siden 1947. I år vil bedriften omsette for over 90 mill. kroner i 2010. Bedriften har sin hovedbase i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Hovedproduktene ligger innen sprøytestøpte plastprodukter, derav betydelig satsing på emballasjeprodukter og -systemer, til markeder både i Norge og Sverige. Blant Norplastas kunder finner vi Nortura, Tine, Rema 1000, Mesterbakeren, Bring Norge og Bring City Mail Sverige, SAS, KLM, Norwegian, Forsvaret, Coop, Glen Dimplex og Fiskars
– Vi ser kjøpet av Norplasta som et naturlig veivalg for konsernet. Vi ser både synergieffekter i emballasjemarkedet og stordriftsfordeler i bedriften, sier adm. direktør Svenn Bekken i BEWi. – Foruten kjernevirksomheten, og de muligheter som ligger der, er vi svært fornøyde med å ha skaffet oss en eiendom som gir oss muligheten til å ekspandere. Vi vil investere i trygge arbeidsplasser i Norplasta og i høyeste grad vise tilstedeværelse og engasjement på Stjørdal, fremover, sier Bekken.
Utviklende avtale for BEWi – Dette er en avtale vi er svært godt fornøyd med og kommer på et gunstig tidspunkt i BEWis utvikling. Vi ser nok for oss en ytterligere utvidelse i nær fremtid, men kan ikke på dette tidspunkt kommentere om dette vil skje gjennom oppkjøp, sier Bekken. Oppkjøpet av Norplasta følger tidligere oppkjøp av BEWi Genevads i Sverige og BEWi Polar i Troms. I dag har BEWi moderne produksjonsanlegg av EPS i Nord-Norge, Midt-Norge og Sør-Sverige og har gjennom oppkjøpet av Norplasta sikret seg et betydelig næringsområde på Stjørdal som kan gi videre vekst. – Det er ikke vår intensjon å bli størst, men vi har store ambisjoner når det gjelder omstillingsdyktighet og produktutvikling. Oppkjøpet av Norplasta styrker både vår tilstedeværelse i det skandinaviske markedet og vår evne til å være i forkant av utviklingen, sier Bekken.
Om BEWi kan vi dessuten fortelle at bedriften i rundt 30 år har spesialisert seg på plastemballasje til industrien i Norge. Med flere fabrikker, fullautomatisert produksjon og et raskt voksende marked, er BEWi en betydelig aktør i Norge innenfor plastsegmentet. Selskapets hovedprodukt er EPS-kasser for transport av næringsmidler, spesielt fersk fisk. Konsernet har nylig lansert det nye produktet EPS Box. Det er en videreutvikling av den tradisjonelle ”isoporkassen” og som med redusert materialmengde og nytt design gjør at bedriften har beregnet at man kan spare samfunnet for CO2-utslipp i størrelsesorden ca. 160.000 tonn årlig. Hos BEWi tror man at EPS Box kommer til å bli en ny bransjestandard. Systemet er utviklet i Trøndelag i samarbeid med Vartdal Plast og der EPS-lokket er erstattet med en spesiell folie. Det gir store gevinster for både miljø og økonomi. Bedriften opplyser at de dessuten har hatt stor suksess med BEWi Byggesystem, et isolerende forskalingssystem for bygging av grunnmurer og fundamenter, et produkt som er blitt svært aktuelt i byggebransjen ettersom kravene til isolasjonsevne stadig øker og såkalte passivhus er på manges lepper. BEWis ledelse mener de har levert varer til lavenergiboliger i mange år allerede, lenge før bransjen, media og forbrukerne satte fokus på det.
Vil få flere produkter Adm. direktør i Norplasta, Rolf Solberg, sier til Plastforum at BEWis inntreden gir nye muligheter og vil kunne tilføre Stjørdalsbedriften ytterligere produksjon av sprøytestøpte produkter. – De to bedriftene har mange sammenfallende synspunkter og filosofi når det gjelder emballasje og -systemer der enkel logistikk kan sies å være stikkordet. At Frøya-bedriften BEWi kjøper seg en bedrift sentralt i Trøndelag gir store muligheter for utvidelser. Blant de ansatte i Norplasta ses ikke oppkjøpet på som noen trussel, snarere tvert i mot, avslutter Rolf Solberg. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078