23948sdkhjf

Bayer starter pilotanlegg for produksjon av plast med CO2

Bayer har tatt et langt skritt i retning av å få etablert produksjon av høykvalitets plast ved hjelp av karbondioksid (CO2). Drivhusgassen er tatt fra et kraftverk fyrt på brunkull. I Chempark Leverkusen er det etablert et pilotanlegg som skal teste ut den nye prosessen i teknisk skala for videre bearbeiding til polyuretaner.
Pilotanlegget i Leverkusen produserer altså råmaterialer basert på CO2 materialer som deretter bearbeides til polyuretaner. Det glupe er selvfølgelig også at CO2 – som i det store og hele er en gass vi så langt ikke har klart å nyttiggjøre oss av i stort omfang og som er en sentral bidragsyter til global oppvarming – nå kan resirkuleres og brukes som råvare og erstatte olje og gass for plastproduksjon. Så isteden for å finne lagringsplass for den som et problem, kan den nå nyttigjøres som råstoff for nye produkter.
,
Den innovative prosessen skal være et resultat av det Bayer har kalt «Dream Production»-prosjektet, et samarbeid mellom industri og vitenskapsinstitusjoner. Bayer har i dette prosjektet drevet nært samarbeid med energiselskapet RWE, som leverer den CO2 som brukes i prosessen. Andre partnerne er RWTH Aachen universitetet og CAT Catalytic Center, som drives i fellesskap av universitetet og Bayer. Det er ikke lenge siden forskerne oppnådde et gjennombrudd i å etablere en lab.skala katalyse som gjorde det mulig å benytte CO2 i praktisk bruk.
Bayer tror nå det er mulig at Tyskland og selskapet blir markedsledende på plast fra CO2 og åpningen av pilotanlegget ses som en viktig milepæl for å utvikle teknologier for bærekraftige produksjonsprosesser.

PUR-produktene , som Bayer er ekspert på, kan i seg selv bidra til å redusere energiforbruket og beskytte klimaet. Når PUR brukes til å isolere bygninger mot kulde og varme, kan man spare ca 70 ganger mer energi enn det som brukes for produksjon av materialene.
Det er mottatt føderal støtte til utviklingsprosjektet med rundt 5 millioner euro. Inkludert investering som Bayer og RWE har gjort, er det totale budsjettet så langt på 9 millioner euro. Hvis testfasen går bra, er det planen at industriell produksjon av plast basert på CO2 starter i 2015.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109