23948sdkhjf

Hexagon omorganiserer for å styrke produksjonen av gassbeholdere

Hexagon Composites ASA meldte 7. februar at selskapet gjør visse endringer i datterselskapenes produktområder for å styrke konsernets virksomheter for produksjon av LPG- og CNG-beholdere i Norge.
Konsernsjef i Hexagon Composites ASA, Erik Espeset, forteller i en børsmelding at produktområdet CNG-personbil skilles ut fra virksomheten i Ragasco AS og slås sammen med Raufoss Fuel Systems AS og dette selskapets virksomhet innenfor CNG-buss og -bulktransport. Se forklaring til CNG og LPG i faktaboksen. Espeset understreker at konsernet på denne måten kan rendyrke produktområdene for de forskjellige typer og bruksområder for gasstanker, områder der selskapene i dag er langt framme globalt. Ragasco vil heretter konsentrere seg helt og fullt om produktområdet for LPG-beholdere, mens Raufoss Fuel Systems vil utvide sitt område for høytrykkstanker for biler og tyngre kjøretøyer. Det utvidede høytrykksområdet i Raufoss Fuel Systems vil jobbe konsentrert for å befeste posisjonen i et sterkt voksende CNG-marked. Man ønsker også å hente ut synergier mellom den europeiske og amerikanske virksomheten (Lincoln Composites) for slike tanksystemer i Hexagon-konsernet. For å styrke produktområdet for CNG-tanker i personbiler, er dr. ing. Ragnar Holthe ansatt som ansvarlig for dette virksomhetsområdet. Holthe kommer fra stillingen som Manager R&D i Benteler Aluminium Systems. Han vil tiltre stillingen 1. mai 2012. Området vil dessuten bli ytterligere styrket gjennom flere ansettelser etterhvert. Tore J. Fjell, som i dag er konserndirektør og daglig leder i Raufoss Fuel Systems AS, vil også få hovedansvaret i den utvidete virksomheten for CNG-beholdere.
Både Ragasco AS og Raufoss Fuel Systems er lokalisert i Raufoss Næringspark. Omorganiseringen vil ikke medføre noen oppsigelser.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.084