23948sdkhjf

Engel med mindre omsetning

Da Engel GmbH publiserte tallene for regnskapsåret 2023/2024, viste de en mindre nedgang sammenlignet med året før.

Den internasjonale produsenten av sprøytestøpemaskiner melder om en samlet omsetning på cirka 1,6 milliarder euro (omtrent 20 milliarder kroner), for regnskapsåret 23/24, som er en nedgang på om lag 6 prosent sammenlignet med året før.

Markedet falt med 40 %

– Volumet på markedet for sprøytestøpemaskiner har falt med opptil 40 prosent ifølge ulike statistiske tall. Dette til tross for at Engel har klart å ta aksjer i et krympende marked, kommenterer Stefan Engleder, administrerende direktør i Engel Group.

Forretningsenhetene Medisinsk og Emballasje bidro betydelig til denne ut

viklingen. Emballasjeindustrien opplever en boom i Europa på grunn av nye reguleringer, skriver produsenten i pressemeldingen.

Ettermarkedsvirksomheten viste også positiv vekst, med en økning på nesten 15 prosent sammenlignet med året før.

I en kommentar til selskapets utsikter og prognose, uttaler Stefan Engleder at til tross for periodiske økninger i ordreinntekter, ser man ennå ikke en vedvarende økonomisk bedring.

Store investeringer

Engel har i tråd med sin vekststrategi bevilget et betydelig tosifret millionbeløp til utvidelse av selskapets globale nettverk i kommende regnskapsår.

-Negative trender som mangel på kvalifisert arbeidskraft og høye produksjonskostnader gir lovende muligheter for kundespesifikke automatiseringsløsninger, sier Engel.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094