23948sdkhjf

Ny forordning er vedtatt i EU-parlamentet

Det betyr at det nå kun er den offisielle godkjenningen fra EU-rådet som gjenstår før regelverket blir en realitet. Det skriver Emballasjeforeningen og viser til en pressemelding fra Unionen.

I parlamentet ble PPWR vedtatt med overveldende flertall med 476 stemmer for, 129 mot, og 24 avstående.

PPWR vil få bukt med økende mengder emballasje og emballasjeavfall, og inkluderer reduksjonsmål på 5 prosent, 10 prosent og 15 prosent for henholdsvis 2030, 2035 og 2040.

I e-handelsemballasje, transportemballasje og gruppert emballasje, vil det kun være lov med 50 prosent tomrom, og emballasjeprodusenter og -importører skal sørge for at både emballasjevekt og emballasjevolum er minimert.

Noen engangsemballasjer i plast vil forbys fra 1. januar 2030. Dette inkluderer emballasje for uprosessert frukt og grønt, emballasje for mat- og drikkevarer som blir fylt og konsumert i kafeer og restauranter, og små enkeltpakninger, som smør, sjampo og melk.

I tråd med de nye reglene skal all emballasje, med noen unntak, være materialgjenvinnbar. Tiltak skal sørge for at en minimumsandel av resirkulert materiale også inngår i ny plastemballasje.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062