23948sdkhjf

Re-Turn AS kan bli «Nordisk Superhelt»!

Re-Turn AS i Fredrikstad er nominert til finalen i konkurransen «Nordic Cleantech Open» der vinnerne blir «Nordiske Superhelter». Blant 25 selskaper kjemper de om hvem som skal bli det meste lovende «Cleantech-selskap» her i nord. Konkurransen går helt og holdent på innovasjon for bedre energiutnyttelse og miljøforbedringer.
Konkurransen «Nordic Cleantech Open» finner sted for andre gang og både antallet og kvaliteten på søknader har økt. I år søkte 97 selskaper om deltakelse.

Miljøfremmende De utplukkende på Topp 25-listen representerer et utvalg av produkter basert på lovende miljøteknologier og gir dessuten en god oversikt over hva man kan forvente å se mer av i fremtiden. Et interessant trekk ved de fleste finalistene er at de har klare løsninger på konkrete, industrielle problemer. Juryen som har plukket ut de 25 selskapene har vært usedvanlig stor og bred. Den har bestått av over 60 representanter fra multinasjonale selskaper og private investeringsselskaper. Blant disse kan nevnes energiselskapene E.On og Fortum, kjemiselskapene BASF, 3M, Metso og Stora Enso, eller andre aktører som Veolia Miljø, Maersk, Grundfos og Siemens.

Innovative Re-Turn
Re-Turn AS er kommet til finalen takket være utviklingen av løsemiddelfrie overflatebelegg av polyuretan og epoksy, forsterket med karbonnanorør. Bruksområdene er blant annet innen offshore, skipsfart og vindkraft. Karbonananorørene tilfører styrke og gir en glattere overflate. Det gir forenklet rengjøring, mindre bruk av kjemikaler og helt sentralt; mindre friksjon i vann og luft.
I finalen kjemper Re-Turn altså mot 24 andre, nordiske selskaper, hvorav fire fra Norge; Aquiloz AS (programvare for produksjon og handel med el.kraft fra vind. Systemet benytter Computational Fluid Dynamics i verktøyer for produksjonsprognoser, risikonanalyser og som beslutningsstøtte) Carbatt AS (bilbatteri med lukkede nanoceller og energitetthet 30 ganger bedre enn litiumbatterier. Batteriet vil kunne revolusjonere for eksempel el.bilers kjørelengde) Norsetek AS (vindmølleblader produsert i to deler med mer enn 40 prosent lettere vekt enn normalt. Det gir bl.a. mye enklere transport) Strøm ZEG AS (en teknologi med enorm virkningsgrad og som produserer både elektrisitet og hydrogen med integrert CO2-fangst til langt lavere pris enn andre systemer). Til Plastforum forteller daglig leder Stein Dietrichson at Re-Turn for øvrig begynner å få satt i stand en ganske omfattende maling- og komposittlab. Nå kan Re-Turn drive mekanisk testing, korrosjonstesting og overflatekarakterisering. De besitter klimakammer og vakuumblandeutstyr samt har 2-K sprøyteutstyr for bygging av prototyper i forskjellig polymere. Re-Turn er for øvrig blitt «Godkjent Skattefunn-institusjon», slik at de kan bistå og hjelpe andre selskaper i plastbransjen eller i distriktet til å søke og komme inn under Skattefunn-ordningen.

Avgjørelse i april Tilbake til konkurransen; nå venter et intensivt program for finalistene. Det starter i februar med nordisk camp på Trolleholms Slott utenfor Lund i Sør-Sverige, fortsetter med en showcase i Pamplona, ​​Spania i mars og kulminerer med finalen på Cleantech Venture Day i Lahti i april. Vinneren velges av besøkende fra hele verden..

Mer informasjon om konkurransen og bedriftene i finalen finner du på nettsiden:
http://www.nordiccleantechopen.com
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093