23948sdkhjf

Tyske plast- og gummimaskiner solgte for seks milliarder euro i 2011

(Frankfurt, 16. februar 2012) Etter en kontinuerlig salgsøkning de siste to årene har tyske produsenter av plast- og gummimaskiner nå slått sin forrige salgsrekord, satt i 2008. For første gang noensinne har produksjonen av slike maskiner i Tyskland nådd en salgsverdi på ca. seks milliarder euro i løpet av ett kalenderår.
VDMA, som er organisasjonen for maskinprodusentene i Tyskland, melder at salgsøkningen i 2011 ble på hele 23 prosent i forhold til året før.
Salgsveksten var for øvrig helt i tråd med prognosene. Innenlands økte salget med 18 prosent, mens økningen i leveranser til utenlandske kunder ble enda større; 25 prosent opp. Etterspørselen fra eurolandene var svakere, men likevel opp 15 prosent fra året før.

Solid ordreinngang, men…
For året som helhet endte ordreinngangen tre prosent over det høye nivået i 2010. Vekstratene falt imidlertid måned for måned. Det siste kvartalet endte tallene for ordreinngangen under nivået fra slutten av 2010, men da var de riktignok rekordhøye. Thorsten Kühmann, administrerende direktør i VDMA, forteller at mange bedrifter har gått inn i 2012 med fulle ordrebøker, noe som vil holde dem fullt beskjeftiget i måneder fremover. Ifølge en undersøkelse gjennomført tidlig i år, var det kun noe få maskinprodusenter som klaget over for dårlig kapasitetsutnyttelse på grunn av manglende eller mangel på ordres.

Eksportratio på ny over 70 prosent
Leveransene til utlandet vokste altså mye og raskt i fjor. I november 2011 var eksporten nesten 35 prosent foran hele 2010. Eksportforholdet, som i de to siste årene hadde falt under streken for 70 prosent, er tilbake på nivåer fra før finanskrisen. Det kan vises til over gjennomsnittlig eksport til land som USA, Kina, Russland, Tyrkia og Korea. Eksporten som helhet satte også ny rekord; mer enn fire milliarder euro i 2011.

Flere i jobb
Undersøkelsen som VDMA har gjort viser at i andre halvdel av 2011 hadde mer enn to tredjedeler av produsentene av plast- og gummimaskiner ansatte flere folk ved anleggene i Tyskland. Litt under halvparten av respondentene i undersøkelsen planlegger å øke arbeidsstokken ytterligere i inneværende halvår. Omtrent like mange bedrifter, 44 prosent, tror ikke det blir noen endringer i antall ansatte.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062