23948sdkhjf

Hexagon Composites med produksjonsanlegg for LPG-beholdere i Russland

Hexagon Composites deltar i et JV-selskap i Russland, kalt Rugasco. Nylig åpnet Rugasco Russlands første produksjonsanlegg for propangassbeholdere i kompositt i industribyen Nizhny Novgorod.
Rugasco ble etablert i 2012 som et joint venture mellom Hexagon Composites ASA og Autocomponent, en stor russisk produsent av plastkomponenter til bilindustrien og byggebransjen. Det nye anlegget har kapasitet til å produsere 200 000 komposittbeholdere årlig. Den automatiserte produksjonslinjen er for øvrig overført fra Hexagons datterselskap Composite Scandinavia AB i Sverige, som ble avviklet i 2012. Virksomheten har i første omgang skapt 25 nye stillinger i Nizhny Novgorod.

Under åpningsseremonien deltok Valery Shantsev, guvernør for Nizhny Novgorod, Bård Ivar Svendsen, ministerråd ved den norske ambassaden, Yuriy Belyaev, styreleder i Autocomponent, Knut Flakk, styreleder i Hexagon Composites, samt andre representanter for myndigheter, eiere og kunder.
– Åpningen av anlegget i Nizhny Novgorod markeder en ny fase i utviklingen av komposittbeholdere i det russiske markedet. Etableringen er et resultat av et godt samarbeid mellom Russland, Sverige og Norge, sa Knut Flakk ved åpningen.

Russland er en av verdens største produsenter av naturgass og har implementert en strategi for bedre utnyttelse av naturgassressursene innenlands. Åpningen av det nye produksjonsanlegget for LPG-beholdere er derfor gode nyheter for russiske myndigheter. Det forventes også at dette vil stimulere salget av Hexagons høytrykksbeholdere i kompositt for lagring og transport av naturgass til det russiske markedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094