23948sdkhjf

Europeisk konkurranse: Beste produkt av gjenvunnet plast

Den europeiske gjenvinningsorganisasjonen EPRO (European Association of Plastics Recycling and Recovery Organisations) og i samarbeid med flere plastorganisasjoner, inviterer bedrifter som fremstiller produkter som inneholder gjenvunnet plast, til konkurransen “Best Recycled Plastic Product”. Frist for påmelding er 20. september i år.
Målet med konkurransen er å øke oppmerksomheten rundt bruken av gjenvunnet plast, bidra til økt plastgjenvinning og sikre at brukt plast oppfattes som en ressurs, ikke avfall. EPRO vil sammen med organisasjonene, PlasticsEurope, EUPR (europeiske plastgjenvinnere), EUPC (europeiske plastbearbeidere) og ACR (en europeisk kommuneorganisasjon) jobbe for å få frem det beste produktet fremstilt av gjenvunnet plast i 2013.
Siden lanseringen av konkurransen i 2009 har mange bedrifter fra en rekke europeiske land deltatt og bidratt til å vise frem en lang rekke produkter inneholdende gjenvunnet plast til ulike bruksområder. Design av plastemballasje, forbedrete innsamlingssystemer, mer avansert sorteringsteknologi kombinert med flere gjenvinningsmuligheter og produkter som inneholder gjenvunnet plast betyr at stadig mer plast kan gjenvinnes.
EPRO tror det viktigste for å sikre oppmerksomhet rundt gjenvinning av plast er å vise frem produkter som inneholder slik plast. Det vil opplyse forbrukerne om at kildesortering nytter og gir resultater. Samtidig vil man motivere bedrifter til å ta i bruk gjenvunnet plast når nye produkter skal utvikles og produseres. Målet er å sikre et effektivt og miljøvennlig kretsløp for plast.
Kriteriene for produkter til konkurransen er: · det må inneholde en betydelig andel gjenvunnet plast (mer enn 50 prosent) · lanseringen må ha skjedd i 2010 eller senere · det må være tilgjengelig i markedet og ha solgt minst en enhet · det må være rettet mot næringsliv eller mot forbruker · det må være bærekraftig – relevant informasjon gis på påmeldingsskjemaet · produksjonen må ha skjedd i Europa Påmeldingsskjemaet finner du på www.epro-bestproduct.eu I skjemaet gis også en kort beskrivelse av produktet. Legg ved bilder av produktet(ene). Det er også mulig å sende med annen utfyllende informasjon for å presentere produktet.
En jury bestående av representanter fra EPRO, PlasticsEurope, EUPR, EUPC and ACR+ vil vurdere bidragene og prekvalifisere tre produkter til finalen der konferansedelegatene vil stemme frem årets vinner. Vinnerne blir kåret på konferansen Identiplast 2013 i Paris, 28.-29. november. Vinnerne vil også bli behørig presentert på EPROs websider og i PlasticsEuropes publikasjon “Plastics Facts and Figures 2013. Den distribueres i hele Europa. EPRO vil dessuten bidra til å dele produkteksempler over hele Europa – selvfølgelig uten kostnader for deltagerne. Husk fristen for påmelding: 20. september 2013!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125