23948sdkhjf

KraussMaffei og 3CON skal samarbeide om produkter til bilindustrien

KraussMaffei og 3CON Anlagenbau signerte 13. januar 2015 en samarbeidsavtale om utvikling av maskiner for reaksjonsprosesser. Siktemålet er å få utviket enda bedre systemkompetanse og produkter, spesielt interiørdetaljer til bilindustrien.
KraussMaffei ønsker med avtalen å styrke selskapets spesialkompetanse mot bilindustrien og dessuten å ha med 3CON som utviklingspartner og viktig bidragsyter på produkter som selskapet selv ikke har i porteføljen. I mange år har KraussMaffei tilbudt skreddersydde systemløsninger mot bilindustrien. Det inkluderer formverktøy, blandings og målesystemer, bearbeidingsmaskiner og hele produksjonskjeden fram til utstyr for skjæring og stansing av ferdige komponenter. Selskapet har tilbudt øremerkede maskiner og linjer for reaksjonsprosesser for fremstilling av skummede eller baksideskummede bildeler med overflater som krever spesielt høy, estetisk kvalitet. Dette inkluderer produkter som instrumentpaneler, dør- og vinduspaneler mm. Flere internasjonale patenter
3CON Anlagenbau GmbH, som holder til i Ebbs i Østerrike og har rundt 200 ansatte, er spesialist på laminering, termoforming og diverse foldeteknikker. Selskapet regnes blant én av verdens ledende leverandører for nevnte bearbeidingsteknologier når det gjelder produkter til bilindustrien og underleverandørene. 3CON innehar en rekke internasjonale patenter. Selskapet kan bl.a. vise til fremragende produkteksempler som inkluderer sitt nye systemet for vakuumlaminering med kortere syklustider og materialbesparelser. Selskapets egenutviklede ESL-prosess (Exact Shape Laminating) er en lamineringsprosess med spesielt lavt materialforbruk. Relatert til tradisjonelle metoder muliggjør ESL materialbesparelser opptil 50 prosent. Når det gjelder foldingsteknologier har 3CON utviklet metoder der det bl.a. tas i bruk infrarød oppvarming for å redusere bearbeidingstiden. Servostyrte enheter gjør det mulig å produsere foldete deler med svært kompleks geometri, velegnet til bilinteriør.
Globalt samarbeid
Gjennom partnerskapet med 3CON utvider KraussMaffei systemkompetansen i bilsegmentet. Ansvarlig for reaksjonsmaskiner hos KraussMaffei er Nicolas Beyl. Han sier i en kommentar til avtalen med 3CON at dette selskapet blir en viktig partner for KraussMaffei fordi man nå også kan tilby kundene nye produkttyper fra teknologier som laminering, termoforming, folding mm. 3CON er på sin side svært godt fornøyd med å få en internasjonal storhet som KraussMaffei med på laget. Selskapet håper å ha nært samarbeid ikke bare om utvikling av maskiner for bildetaljer, men også for salg og prosjektering så vel innenlands som internasjonalt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078