23948sdkhjf

Hexagon Ragasco har økt produktiviteten med 80 prosent

Hexagon Ragasco har gjennom innovativ teknologibruk økt sin produktivitet med 80 prosent over ti år. Raufoss-bedriften er nå en av flere norske industribedrifter som er med i konkurransen «Norges smarteste industribedrift».
Å øke norsk produktivitet står høyt både på den politiske og næringslivets agenda. Gjennom konkurransen og kampanjen «Norges smarteste industribedrift» vises frem hva landets dyktigste bedrifter, gjennom bruk av ny teknologi, allerede gjør for å jobbe smartere og mer effektivt. Kampanjen skjer i samarbeid mellom organisasjonen Norsk Industri og Siemens.
Seksdoblet produksjonen Hexagon Ragasco har vært dyktig til å ta i bruk ny teknologi. Bedriften deltar nå i konkurransen «Norges smarteste industribedrift». 10. februar i år fikk bedriften besøk av både ordføreren i Vestre Toten kommune, representanter fra Norsk Industri og ledere i Siemens. Selskapet, som er verdens ledende produsent av propanbeholdere i komposittt, har alltid vært opptatt av teknologiutvikling og forbedring. Kostnadskrav fra det globale markedet gjorde at Hexagon Ragasco måtte tenke smart. Ved å ta i bruk teknologiske løsninger som avanserte styringssystemer, roboter og gripere, samtidig som de foretok store maskininvesteringer, økte de produksjonskapasiteten og effektiviteten. Over en periode på ti år har de redusert produksjonstiden per beholder fra 74 sekunder til 14 sekunder. Dette tilsvarer en produktivitetsvekst på 80 prosent. – Produktivitetsvekst har vært avgjørende for vår virksomhet. For ti år siden produserte Hexagon Ragasco 250 000 beholdere per år. I dag er kapasiteten 1,5 millioner per år, og vi selger til et globalt marked. Denne veksten ville vært umulig uten betydelige investeringer i moderne teknologi og dyktige medarbeidere, sier Skjalg S. Stavheim, adm. direktør i Hexagon Ragasco.
Ta teknologien i bruk Konkurransen «Norges smarteste industribedrift» har fått støtte av sentrale personer i næringslivet, blant annet adm. direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, og leder av Produktivitetskommisjonen, Jørn Rattsø. Skogen Lund er opptatt av at bedrifter må ta i bruk tilgjengelig teknologi, og at Norge skal være et land som dyrker frem kompetanse. – Hexagon Ragasco er en bedrift som gjennom innovasjon og teknologiutvikling har økt sin produktivitet og effektivitet. Teknologibruk er en viktig faktor for bedrifters konkurransekraft. Vi sier ofte at Norge har verdens beste arbeidere, men da må de ha verdens beste teknologi tilgjengelig for at deres kompetanse skal kunne anvendes riktig. Vi vet alle at vi må videre for å bli bedre. Mer kunnskap, bedre teknologi og dyktige medarbeidere driver næringslivet fremover. Jeg håper mange bedrifter følger Hexagon Ragascos eksempel, sier Skogen Lund.
Digitaliseringstrenden Norske industribedrifter har kommet langt ved økt grad av automatisering i produksjonen. Men det er mulig å skru til produktivitetsskruen enda et par knepp. – Det neste grepet handler om digitalisering. Til nå har produksjonsprosessen bestått av virtuelt design og fysisk testing av produktet. Dette smelter sammen til ett system hvor produkttest også foregår virtuelt. Da tar det kortere tid fra idé til ferdig produkt, du kan produsere mange ulike produkter samtidig og bedriften kan raskere respondere på skiftene markedsbehov, sier Håkon Rem i Siemens. (Tekst og foto: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no )
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063