23948sdkhjf

EuPC lanserer strategisk allianse for sikring av europeiske polymerleveranser

22. mai, under generalforsamlingen til EuPC, organisasjonen for europeiske plastbearbeidere, ble det etablert en strategisk allianse for å sikre forsyningene av plastmaterialer i Europa. Dette som en respons på rekken av såkalte force majeure-unnskyldninger fra ledende materialprodusenter.
Fra begynnelsen av mars 2015 fram til 22. mai har europeiske materialprodusenter erklært force majeure ved 34 separate anledninger og forverret en allerede spent situasjon i de europeiske PE- og PP-markeder. Dette har drevet polymerprisene til nivåer vi ikke har sett i det siste tiåret og i en tid da oljeprisen fortsatt er relativt lav.
Disse force majeure-erklæringer fra noen av de ledende polymerleverandørene har ført til mangel på materialer i det europeiske markedet. Svært misfornøyde plastbearbeidere ønsker ikke å se noe lignende i fremtiden. På generalforsamlingen til EuPC, holdt i Warszawa, ble det derfor tatt action!
– Utilgjengeligheten av visse polymerkvaliteter og rekordhøye priser har tvunget en del bearbeidere til å stenge produksjonslinjer. Situasjonen ville fortsatt ha blitt forsterket dersom ingenting ble gjort. EuPC-medlemmer har derfor etablert en «Strategisk allianse for polymerer i Europa» under erfaren ledelse av Ron Marsh (tidligere adm. direktør i en stor plastemballasjegruppe og medlem i EuPCs styringskomité), ifølge Alexandre Dangis, adm. direktør i EuPC.

Plastbearbeidende industri utgjør betydelige arbeidsplasser i Europa og er en kilde til vekst. Den sysselsetter mer enn 1,7 millioner mennesker og genererer en årlig omsetning på over 280 milliarder euro. Men for å fortsette denne suksesshistorien, trenger plastbearbeidende industri en god dialog og langsiktige visjoner i forsyningskjeden. Det kreves raske handlinger, suspensjoner, endringer i importavgifter og andre tiltak når polymerer ikke blir levert i tilstrekkelige mengder i Europa.

– Vi håper at europeiske polymerprodusenter vil reinvestere dagens marginer i aldrende produksjonssteder. Det for å opprettholde en troverdig, europeisk polymerbase for å tjene plastbearbeiderne i vår del av verden på en bærekraftig måte. Europa leder innovasjonen i bl.a. markedet for plastemballasje og har samtidig tankene på avfallshåndtering. Å investere i Europa ivaretar derfor det globale markedet, avsluttet Alexandre Dangis.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064