23948sdkhjf

KraussMaffei-gruppen overtas av ChemChina

KraussMaffei gruppen har siden 2012 vært eid av det kanadiske investeringsselskapet Onex Corporation. Nå har de solgt hele det store selskapet til det enda større ChemChina, (som for øvrig også er eier av Elkem). Kjøpesum: 925 mill. euro.

KraussMaffei gruppen består av store selskaper med kjente merkevarer: KraussMaffei (sprøytestøpemaskiner), KraussMaffei Berstorff (ekstrudere) og Netstal (sprøytestøpemaskiner).
Den nye eieren, ChemChina, sier selv at de er en strategisk og langsiktig investor som vil beholde gruppen med den strukturen den har i dag og med hovedsete og utvikling i Tyskland, men med betydelig nysatsing i Kina og Østen for å skape ytterligere vekst.
KM opplyser at det forventes at overtakelsen vil medføre at antallet arbeidsplasser øker.

ChemChina er et stort industrikonglomerat og som kan vise til hele 178 års industrierfaring. Nå vil selskapet beholde KMs organisering og der man også ønsker å dra nytte av KMs sterke ledergruppe og selskapenes teknologiske ekspertise. ChemChina sier i en pressemelding at KMs inntreden og betydningen det kan ha for kinesiske datterselskaper, spesielt innenfor bearbeiding av polymere materialer, vil utgjøre en viktig støtte i utviklingsprogrammet som er påbegynt og som går under betegnelsen «Made in China 2025». Programmet har som mål å forbedre kinesisk industri.

Vekstpotensialet i KraussMaffei gruppen uttrykkes som svært stor, spesielt nå hvor man får en helt annen tilgang til det kinesiske markedet. Spesielt trekkes det fram at trender innen bilindustrien tilsier økt, avansert produksjon av lette komponenter. Dette gir store utviklingsmuligheter for sprøytestøpte, sluttprodukter ikke bare i Kina og Europa, men globalt.
ChemChina og KraussMaffei gruppen uttrykker begge å være godt posisjonert for deltakelse i denne fremtidige veksten og utviklingen. Ikke minst i det kinesiske markedet er det forventet at oppkjøpet av KM skal gi raske bidrag mot høyere kvalitet og bærekraft.

Som et resultat av transaksjonen vil KraussMaffei gruppen kunne akselerere sin planlagte ekspansjon i Kina, herunder antall arbeidsplasser. Det gjelder også globalt.
KM-gruppens hovedkontor vil forbli i München og drifts- og teknologiutviklingen for selskapet vil være lokalisert til Europa. Dette gjelder særlig for produksjon, teknologi, patenter samt forskning og utvikling. KM-gruppen skal fortsatt operere som et tysk selskap der eksisterende tariffavtaler og forpliktelser forblir uendret. Globalt har selskapet i dag ca. 4 500 ansatte, hvorav 2 800 er stasjonert i Tyskland. Selskapet har til hensikt å øke bemanningen i 2016, blant annet i Tyskland.

Finansielle og operasjonelle resultater har vært veldig bra for KM-gruppen de siste årene.
I 2014 oppnådde selskapet en omsetning på ca 1 100 mill. euro. Resultatene for 2015 er ennå ikke klare, men det forventes en vekst på 10 prosent.

ChemChina er Kinas største kjemikaliegruppe. Gruppen fikk i 2015 en omsetning på rundt 37 milliarder euro (nær 370 milliarder NOK). Selskapet har ca 140 000 ansatte, hvorav 45 000 er lokalisert utenfor Kina. Konsernet opererer internasjonalt og har en global ekspansjonsstrategi, etter å ha kjøpt eller investert i selskaper i Italia, Frankrike, Norge (Elkem), Storbritannia og Singapore i de siste årene. Ett av de siste selskapene de overtok var dekkprodusenten Pirelli.
Når det gjelder sine investeringer fokuserer ChemChina på eksepsjonell lederkompetanse samt kvaliteten og verdien av de oppkjøpte selskapene. KraussMaffei gruppen burde i så måte gå greit inn i porteføljen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066