23948sdkhjf

Britisk plastindustri er mer usikker på fremtiden

Den britiske plastindustriforeningen, British Plastics Federation – BPF – har foretatt en ny spørreundersøkelse blant skaren av medlemsbedrifter. Undersøkelsen viser med tydelighet at industrien har gått inn i 2016 med en noe mer usikker tro på fremtiden enn ved forrige undersøkelse, sommeren 2015. Usikkerheten er også knyttet til britenes mulige uttreden av EU, det som på folkemunne kalles «Brexit».

Funnene i BPFs siste undersøkelse, «Business Conditions Survey» avslørte en mye høyere grad av forsiktighet i bransjens forventninger til produksjonsutviklingen i 2016. 63 prosent av selskapene tror nå på en økning i omsetningen, mens hele 72 prosent trodde på vekst i den forrige undersøkelsen, gjennomført i juni 2015.

– Den nasjonale fremtiden er mer usikker i dag enn noen gang siden 2. verdenskrig. Det er ikke overraskende at næringen har veldig forsiktige prognoser, kommenterte Philip Law, direktør i BPF.
Det er økende bekymringer om resultatene i global økonomi, utviklingen i sentrale, politiske spørsmål og valutavolatilitet som har påvirket besvarelsene. Mengden av bedrifter som forventer en økning i eksportsalget, sank til 28 prosent sammenlignet med 39 prosent i midten av 2015.

Når det gjelder nyrekruttering til bedriftene, viser undersøkelsen at en tredjedel av respondentene håper å øke bemanningen. Men, som i Norge, er det tilbakevendende spørsmålet om man klarer å finne kandidater med nødvendige kvalifikasjoner. Dette ble fremhevet som en bekymring blant 51 prosent av de spurte.
I sin kommentar til rekrutteringssituasjonen uttrykker Philip Law at kompetansegapet er et «stort problem», og et område der BPF er fast bestemt på å gjøre en innsats for å få til forandringer.
– BPFs utdanningsutvalg har imidlertid en lang rekke tiltak rettet mot skoler og utdanningssystemet. Tiltakene vil bli presentert senere i år, la Law til.

Undersøkelsen ble gjennomført i januar/februar i år og ble besvart av 95 medlemsbedrifter, med hovedtyngde på plastbearbeidende selskaper.

Folkeavstemningen om britenes forhold til EU opptar også BPF. Organisasjonen spurte derfor medlemmene om Storbritannia fortsatt burde være medlem av EU eller gå ut av Unionen.
Svarene på dette ble gitt før vilkårene i EU-reforhandlingen ble kjent for kort tid siden. Åtte prosent av medlemmene mente at Storbritannia burde forlate EU mens hele 62 prosent av bedriftene svarte at man bør forbli i EU slik Unionen fremstår i dag. Dessuten rapporterte 16 prosent at de mente Storbritannia bør forbli medlem av EU, men at endringer må til i Unionen. 14 prosent svarte: vet ikke.

Ønsker du å lese Philip Laws samlede kommentarer til resultatene av den siste undersøkelsen, kan du gjøre det på: http://www.britishplastics.co.uk/blogs/bpf-blog/cautious-forecasting-in-times-of-uncertainty

For å laste ned undersøkelsen i sin helhet, klikk på: http://www.bpf.co.uk/about_the_bpf/Business_Conditions_Survey.aspx
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125