23948sdkhjf

Peter Sundt skal lede ERP Norge

Peter Sundt, en kjent skikkelse i plastbransjen og som i mange år har jobbet fra Mepex Consult, har takket ja til et oppdrag om å lede ERP Norge – del av et internasjonalt retursystem for EE-avfall. EE-avfall er utrangerte elektro- og elektronikkprodukter. Peter skal, foreløpig, ha dette engasjementet ut 2016.

Peter Sundt er godt kjent i gjenvinningsmiljøet for plast i Norge. Da han tiltrådte stillingen i ERP Norge 1. mars i år, var det nøyaktig, på dagen, 20 år siden han startet arbeidet i Plastretur AS. Senere er det blitt Mepex Consult, der han har hatt oppdrag knyttet særlig til gjenvinning og forurensningsproblematikk fra plast.
ERP er for øvrig forkortelse for European Recycling Platform, en pan-europeisk organisasjon for gjenvinning av spesielt EE-avfall.

Fra ERP Norges kontor på Bragernes Torg i Drammen forteller Peter at ERP Norge har et svært godt retursystem som oppfyller alle innsamlingsforpliktelsene i Norge, satt av Miljødirektoratet.
For de mange som er opptatt av at all plast i EE-produkter blir tatt vare på har ERP Norge en avtale om materialgjenvinning med Revac AS i Revetal i Vestfold.
Peter skryter av dette gjenvinningsselskapet, som er blitt en stor aktør når det gjelder gjenvinning av metaller og plast fra EE-avfall. Selskapet sorterer bl.a. plasten etter type og etter prosessering med rene fraksjoner av PE, PP, ABS, PS mm.
Regranulatet selges for produksjon av nye produkter. Plast inneholdende eksempelvis bromerte flammehemmere gis også forsvarlig behandling.

Peter Sundts avtale med EPR Norge strekker seg foreløpig ut året 2016, og med 60 prosents stillingsforhold. Så får tiden vise hva som skjer senere. Peter vil naturlig nok ha liten kapasitet til å utføre store og nye oppdrag for Mepex i tiden fremover, men han forteller at han selvsagt forsetter her samt i funksjonen som generalsekretær i Epro, den europeiske gjenvinningsorganisasjonen for plast, med HK i Brussel ( og kanskje en og annen artikkel i Plastforum. Red. anm.).
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125