23948sdkhjf

Ny superprinter fra Stratasys

Plastforum fikk de første informasjoner om den nye Polyjet 3D-printeren fra Stratasys, J750, da vi nylig deltok på messen Plastteknik Nordic i Malmö. Protech, som forhandler maskiner fra Stratasys/Objet, hevder at den nye maskinen vil forandre vårt syn på 3D-utskrifter. Den nye maskinen kombinerer materialer og skaper realistiske utskrifter med virkelighetsnære farger og med perfekt overflate.

Ikke før har Plastforum returnert fra messen i Malmö til Norge før Terje Lund i Protech Norge presenterer den nye J750 for det norske markedet.

Terje Lund forteller at 3D-printeren Stratasys J750 produserer uhyre detaljrike og realistiske 3D-utskrifter.
Utskriftsteknologien til Stratasys J750 har egenskaper som øker hastigheten og utskriftskvaliteten til et høyt nivå. Ifølge Terje kan printeren altså lage den mest perfekte overflaten og detaljene skal være umiddelbart klare til bruk, uten å måtte bruke tid på etterbehandling.
Han forteller at Stratasys også har utviklet en ny programvare (Polyjet Studio) til J750. Det gjør at maskinen kan motta VRML-filer, filer som blant annet kan lages i Adobe Photoshop.

Last inn seks materialer og print ut en detalj i fullfarge! Det er hva Stratasys lover at man kan gjøre med den nye printeren. Og Protechs folk legger til at den også produserer detaljen raskere og med langt færre materialbytter enn tidligere Polyjet 3D-printere.
Videre tilbyr den nyutviklede programvaren automatisk kartlegging av farger og materialer for å maksimere produktiviteten. Det skal gjøre at Stratasys J750 gir en lav kostnad per detalj som produseres. Seks materialer kan lastes inn på en gang, noe som reduserer mengden spillmateriale drastisk.

Stratasys J750 tar produktutviklingen til et helt nytt nivå, hevder Terje. – Dette er noe som industridesignere bare har kunnet drømme om tidligere. Nå finnes det ikke lenger noen begrensninger for en designer eller produktutvikler, alt kan printes ut i fulle farger og matt eller blank overflate. Vi i Protech ser frem til å kunne tilby denne muligheten til det nordiske markedet, avslutter Terje Lund.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078