23948sdkhjf

Trelleborg Offshore inngår viktig rammeavtale med Statoil

Trelleborgs offshorevirksomhet i Norge har signert en rammeavtale med Statoil for levering av korrosjonsbeskyttelse, passiv brannbeskyttelse (PFP) samt termisk isolasjon. Rammeavtalens varighet er seks år og er av stor betydning for store deler av produktspekteret til Trelleborg i Krokstadelva.

Avtalen befester Trelleborgs posisjon i olje- og gassmarkedet. Denne nye avtalen følger i kjølvannet av en rammeavtale som selskapet gjorde med Statoil i fjor høst om leveranser av PFP-produkter (Passive Fire Protection – passive brannbeskyttelse) til flenser og bolter, produkter Trelleborg kaller FireNut.

Om produktene som omfattes av den nye seksårige avtalen, opplyser Trelleborg at når det gjelder korrosjonsbeskyttelse vil deres produkt Elastopipe benyttes. Det er et korrosjonsfritt, eksplosjons-, støt- og jet-brannbestandig, fleksibelt rørsystem. Typiske bruksområder er deluge og sprinkleranlegg.
Elastopipe er laget av syntetisk gummi med en robust design som gir høy toleranse for påvirkning. Materialet kan bl.a. motstå en jetbrann (1.400 ºC i en time). Det er slitesterkt og lett å tilpasse og installere, uten bruk av varmt arbeid. Produktet opplyses å være vedlikeholdsfritt og har hele 30 års garanti.

Passiv brannbeskyttelse utgjøres av løsninger som beskytter utstyr topside og som gjør at man får tid til å evakuere mennesker, stenge kritiske applikasjoner og gjerne også få kontroll over brannen. Trelleborgs produkt med varenavnet FireStop kan brukes til en rekke applikasjoner topside. Produktet er ikke-korroderende og tåler en jetbrann med en varmefluks på 390 kW/m2, temperaturer over 1.400 °C og flammehastighet som overskrider lydhastigheten. Dette gjør materialet ideelt for bruk på olje- og gassinstallasjoner og skip, samt i andre kritiske miljøer.

Termisk isolasjon (varemerkene Vikotherm R2, S1 og P7) er nødvendig for å unngå dannelse av hydratplugger og voks i undervannsinstallasjoner. Uten termisk isolasjon vil det kalde sjøvannet kunne danne hydrater eller voksblokkeringer som reduserer, eller i verste fall blokkerer væsketransporten av olje og gass.
Trelleborgs gummibaserte system, Vikotherm R2, kombinerer fleksibilitet og robusthet og gir beskyttelse i hele levetiden på undervannsinstallasjoner. Gummimaterialet gir HISC/korrosjonsbeskyttelse og har ekstremt gode, termisk isolerende egenskaper. Det er kvalifisert for temperaturområder fra -49 °C til 155 °C.
Vikotherm S1 er basert på avansert, ikke-syntaktisk silikonteknologi. Driftstemperatursområdet er fra -40 °C til 135 °C.
Vikotherm P7 er et ikke-syntaktisk PUR-isolasjonsmateriale. Det har et spekter av bruksområder ubegrenset av geometri. Driftstemperaturområdet er fra -40 °C til 90 °C.

Det er Trelleborgs fabrikk i Krokstadelva i Norge som produserer de nevnte produktene og avtalen er av stor strategisk og økonomisk betydning for selskapet. Noen verdifastsettelse av avtalen vil ikke bli offentliggjort og er dessuten vanskelig å tallfeste for prosjektorientert virksomhet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078