23948sdkhjf

Skal gjenvinne fritidsbåter og komposittdetaljer

Ecofiber Recycling AS ble stiftet i november 2015. I løpet av mai 2016 regner selskapet med å være operative i Stavanger med innsamling, sortering og gjenvinning av glass- og karbonfiberkompositter.
Gründeren bak etableringen , Kjell Inge Svendsen, forteller til Plastforum at han har 25 års erfaring som båtbygger og arbeid med marine operasjoner. Underveis har han sett et økende behov for korrekt og miljøvennlig håndtering av glassfiber-/komposittavfall. – Det er økende bruk av komposittprodukter både til vanns og på land. Med tanke på spesielt marin forsøpling er det viktig at produktene tas hånd om når de en dag er utrangert, sier Kjell Inge Svendsen.

Ecofiber Recycling etablerer nå et sorteringsanlegg på Hinna Base i Jåttåvågen, Stavanger. Foreløpig er man tre ansatte, men håper å skape mange arbeidsplasser etter hvert som virksomheten blir kjent.
Kjell Inge Svendsen forteller videre at man har innledet kontakt og diskuterer samarbeid med gjenvinningsselskaper for mottak rundt om i landet og om transport av innsamlet materiale til bedriften i Stavanger. Kunder skal for øvrig også enkelt kunne levere komposittavfall her.
Ecofiber har dessuten samtaler i gang med en sementprodusent om leveranse av sluttprodukter som er et meget godt og besparende alternativ til fossilt brensel og ellers egner seg godt i sementproduksjonen. Bedriften vil også kunne tilby nye produkter produsert fra resirkulert materiale.

Plastforum ønsker bedriften lykke til på et viktig område og et prosjekt som gir god miljøgevinst hele veien.
Se også: https://www.facebook.com/ecofiberrecyclin g
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.049